HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.11.2007 | Kamil Vaněk, Deník | A-tým

Nula přijít musela, zaděláno na ní bylo už v Benešově


Pelhřimov - V posledních zápasech doslova září. Brankář David Adamec se stal skutečnou oporou Spartaku, naprosto zaslouženě v zápase s Kutnou Horou vychytal nulu.

V zápase s Kutnou Horou jste uspěli. Získali jste všechny body, vy jste navíc vychytal první nulu Pelhřimova v sezóně. O pocitech je asi zbytečné hovořit. . .

Je to paráda. Konečně se mi povedl zápas úplně podle mých představ. Už proti Milevsku a v Benešově se mi chytalo dobře. V Benešově na nulu bylo zaděláno, ale ještě se to nepovedlo. Vyšlo to teď a jsem moc rád.

Po zápase diváci zcela oprávněně vyvolávali vaše jméno. Jak je při tom brankáři po těle?

Pro mě je to obrovské povzbuzení, žene mě to dál. K samotným fanouškům bych chtěl říci, že jsou skvělí. Povzbuzují, i když se nedaří, jezdí s námi na zápasy venku. Je vidět, že hokej mají opravdu rádi. Musím je jenom pochválit. Třeba v Benešově nám vytvořili doslova domácí prostředí.

Psychicky jste bezpochyby teď nahoře, cítíte optimální brankářskou formu?

Myslím si, že na tom nejsem dobře jen já. Samozřejmě cítím se v optimální pohodě, ale daří se i klukům přede mnou. Žádné mužstvo si nedokáže tak vysoký standard podržet nekonečně dlouho, přesto věřím, že nás herní pohoda jen tak neopustí.

Druhá liga teď na chvíli nabrala trochu rychlejší tempo, takže už v neděli hrajete v Kolíně. I když je to klub, který řeší jisté vnitřní problémy, pořád je to jeden z největších favoritů soutěže. Co na něj vymyslet? Určitě si zachytáte víc než v zápase proti Kutné Hoře. . .

Už jsme si o tom povídali po zápase s Chrudimí. Vůbec mi nevadí, když na mě jde hodně střel. To platí pro většinu gólmanů. Zápasu se nebojím. Pokud podáme dobrý výkon a budeme mít i trochu potřebného štěstí, pak je slušná naděje na úspěch.

Je jasné, že o případném úspěchu či neúspěchu rozhodne do značné míry váš výkon. Přesto dobře musí hrát i spoluhráči před vámi. Jakou byste jim doporučil taktiku?

Rozhodně se nesmíme hnát bezhlavě dopředu. Kolín má stále minimálně dvě velice kvalitní pětky. Bude třeba vyjít ze zabezpečené obrany a spoléhat na rychlé protiútoky.

Kamil Vaněk, Deník