HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.01.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Vše bylo špatně, smutnil po utkání Josef Pour


Zápas proti Technice patří do kategorie nepovedených. Nepodařilo se vstřelit branku, hráči prohrávali osobní souboje a u každého puku byli až druzí. Absence pěti hráčů ze základní sestavy byla hodně znát a výsledek je tomu úměrný. V tomoto utkání přetáhl po pětačtyřiceti dnech Josef Pour opět přes hlavu pelhřimovský dres, ovšem ani jeho účast na ledě nepřispěla k příznivějšímu výsledku.

Tento článek patří k zápasu PEL - TEC 0:4

První třetina byla jediná část hry, kdy mohli Pelhřimovští pomýšlet na úspěch. Veškeré plány však zhatila druhá perioda, ve které domácí dvakrát inkasovali a už takto zdecimovaný tým nemocemi nedokázal zachytit brněnský trhák. „V dnešní hře byla vše špatně. Málo jsme stříleli, špatně bruslili, a když už jsme se dostali na dostřel, tak i přesto jsme nevystřelili. Bylo to takové neuhlazené a nehezké. Ale hlavně nás zradila produktivita. V každém souboji nám chyběl krok, tudíž jsme ztráceli kotouče, což nás stálo mnoho sil,“ vyjmenoval Josef Pour chyby, kterých se svěřenci trenéra Melouna v duelu s Technikou dopustili.

Právě plzeňský odchovanec byl na ledě, když hosté vsítili druhou branku, navíc ve svém oslabení. Takto popisuje celé střídání ze svého pohledu: „Podařilo se nám vyhrát buly v útočném pásmu, puk se dostal ke mně, tak jsem ho nahodil do chumlu před branku. Bohužel nějakým způsobem vyhodili a vzniklo přečíslení,“ komentuje jednadvacetiletý obránce scény krátce po vhazování. „Šel jsem do hráče, který najížděl před bránu, ale zaklížila se mi hokejka. Nechtěl jsem, aby rozhodčí pískl faul, tak jsem ji pustil. Během toho se nám podařilo vybojovat puk, ovšem Technika ho rychle získala nazpět. Na ledě byl se mnou i Zelí (Jan Zelený – pozn. autora) a ten byl nejblíže celé situaci. Já už jsem se soustředil na dalšího hráče, takže jsem přesně neviděl, co se stalo. Nakonec jsem jen uviděl puk v síti,“ popsal Pour barvitě inkriminovaný okamžik, který byl klíčový moment celého zápasu. „Určitě se jednalo o moment, kdy se lámal chléb. Dohánět dva góly je těžší, než smazávat jednogólové manko. Toto nás dostalo do kolen,“ smutnil pelhřimovský obránce.

Teprve den před utkáním absolvoval s týmem první trénink. Kvůli problémům s kolenem nemohl nastupovat v předchozích duelech. „Měl jsem natažený úpon v koleni, na což není žádná speciální léčba. Koleno chtělo klid. Občas jsem ho zkoušel zatížit, ale vždy mi nateklo. Stále nebylo stoprocentní, tudíž jsem chyběl. Ale naštěstí musím zaklepat, že už je vše v pohodě,“ popsal Pour své problémy, kvůli kterým laboroval devět zápasů.

Po tak dlouhé době se zákonitě musí projevit tréninkové i zápasové manko. „Hlavně ze začátku jsem se cítil hodně špatně. Hned v prvním střídání nás soupeř zamkl v pásmu a nohy docela ztěžkly. S dechem jsem stačil, ale nohy byly mě zradily,“ prozradil světem protřelý hráč.

Tomáš Bečka