HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.11.2007 | Kamil Vaněk, Deník | A-tým

Tomáš Nermuť: Nervozita ze mě spadla po prvním střídání


Vzhledem k tomu, že je zraněný Tomáš Plachý musel Pelhřimov v zápase s Kutnou Horou improvizovat na postu centra prvního útoku. Původně se počítalo s Jakubem Stromkem, ale ten plnil hráčské povinnosti u brodských Rebelů, takže si mezi Teclem a Hrbatým zahrál Tomáš Nermuť.

Tento článek patří k zápasu PEL - KUT 3:0
Ještě odpoledne před zápasem nebyl trenér definitivně rozhodnut, kdo půjde do první lajny. Kdy jste se dozvěděl, že volba padla právě na vás?

Dozvěděl jsem se to opravdu dost pozdě, trenér mi své rozhodnutí sdělil chvíli předtím, než jsme šli na rozbruslení.

Počítal jste vůbec s touto alternativou?

Když se začalo mluvit o tom, že nepřijede nikdo z Havlíčkova Brodu, tak jsem s tím už trochu počítal. Navíc předtím na tréninku mi kluci říkali, že možná volba padne na mě.

Naskočit do prvního útoku nese jistou dávku zodpovědnosti. Byl jste nervózní?

Ani bych neřekl. Tak nějak normálně, uklidnil jsem se po prvním střídání.

Tecl s Hrbatým jsou hodně sehráni, vy jste do útoku přišel jako někdo nový. Jak se vám s křídly spolupracovalo?

Byla radost s nimi hrát, komunikace byla výborná. Já jsem si s kluky zahrál už v přípravě, kdy jsem chvilenku hrál v prvním útoku. Jistá souhra je tedy i mezi námi.

V letošní sezoně zatím nepatříte mezi pravidelně nasazované hráče. Cítíte teď šanci na to poprat se o pevnější místo v sestavě?

Dá se to tak říci. Snad teď budu hrát dobře a trenéra přesvědčím, že si místo v sestavě zasloužím. Chtěl bych hrát více než dosud. Dnešní zápas jsem si užil už jen z toho důvodu, že jsem na led naskakoval po celých šedesát minut.

Pelhřimov opět stoupá druholigovou tabulkou. Co na to říkáte?

Je to samozřejmě příjemné. Především s tím nikdo moc nepočítal a o to je to lepší. Věřím, že se nám povede stávající formu udržet a dostaneme se do play off, kde pak můžeme uhrát nějaký dobrý výsledek.

Kamil Vaněk, Deník