HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.11.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Prolomí Spartak sérii proher s Kolínem?


V neděli bude na programu již osmnácté kolo, ve kterém se na pelhřimovském ledě představí Kolín. Středočeši se v současné době nacházejí na druhém místě se čtyř bodovou ztrátou na první Hodonín. Právě klub z Kolína představuje pro hokejisty z města rekordů a kuriozit nepřekonatelnou překážku, naposledy se povedlo Spartaku porazit tento tým před dvěma lety, což je v řeči čísel osm dlouhých zápasů, ve kterých si hráči z Vysočiny nepřipsali ani bod. Ke zlomení této nelichotivé série mají šanci už tuto neděli v 17:00 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - KOL 6:4

Kolín se od začátku soutěže drží na špici tabulky. Především vstup do sezóny mělo mužstvo trenéra Bednáře raketový. Z úvodních jedenácti zápasů zaškobrtli Kozlové pouze dvakrát a vyhoupli se do čela ligy, ze kterého je následně sesadili hodonínští Drtiči. V posledních půl tuctu zápasů se však Kolín dostal do temnějšího období, kdy dvakrát prohráli po šedesáti minutách a stejným počtem i po samostatných nájezdech.

Do Pelhřimova navíc přijede tým, který má na soupeřových kluzištích nejlepší bilanci. Z možných dvaceti čtyř bodů nezískal pouze pět, což je v podání Kolína úctyhodný výsledek. V prvním letošním měření sil se radoval nedělní soupeř po výhře 2:4 na svém ledě.

K nejproduktivnějším bruslařům Středočeského týmu patří Zdeněk Morkes. S patnácti góly a jedenácti asistencemi drží druhou pozici v celkovém bodování skupiny Střed. Druhým mužem kanadského bodování je obránce Karel Nedbal s dvaceti body. Navíc Kolín je třetím nejproduktivnějším mužstvem ligy s celkovými 64 góly.

Pelhřimov má s Kolínem dlouhodobě černou sérii. Dva roky již nevytěžili ze zápasů s Kozly ani bod. Prolomí již tentokrát prokletí těchto zápasů? Je vůbec lepší doba k přetrhnutí této šňůry než v tomto čase? Vždyť Spartak má za sebou dvě skvěle zvládnuté utkání s Hodonínem a Jindřichovým Hradcem. Dva těžké duely, které zvládl na výbornou. Proč by tedy teď nenastal ten pravý čas na poražení Kolína? Rozluštění hokejové hádanky nabídne nedělní utkání.

Tomáš Bečka