HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.10.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Marian Havel: Inkasovaný gól v závěru nás nepoložil, což bylo klíčové


Ve šlágru desátého kola nastupoval Pelhřimov do zápasu s Technikou v roli mírného outsidera. Leč na ledě se veškeré role smazaly a k vidění byl pohledný hokej na obou stranách. Spartak po většinu utkání dotahoval náskok soupeře, ovšem v poslední třetině dostal domácí do vedení Marian Havel. I přesto, že soupeř vyrovnal a v prodloužení byl na ledě aktivnějším celkem, tak svěřenci trenéra Melouna přečkali krušné chvíle a po nájezdech si uloupili druhý bod.

Tento článek patří k zápasu PEL - TEC 5:4 sn

Technika přijela na pelhřimovský led jako lídr skupiny, což chtěla potvrdit i proti Spartaku. Její sedmizápasová šňůra, kdy brněnští nepoznali hořkou příchuť porážky, naháněl zprvu strach. Ale domácí borci se nezalekli a od začátku neměli se soupeřem slitování. „Nečekali jsme, že to bude takhle kvalitní hokej. Utkání mělo velice vysokou úroveň, padlo spousta gólů, divákům se musela dnešní hra líbit. Technika hrála hodně dopředu, čímž nám nechávali hodně prostoru na rozehrávku, tudíž jsme měli mnoho příležitostí se prosadit, což se povedlo,“ pochvaloval si pelhřimovský útočník kvalitu utkání a také hru svého týmu.

Jako první se dokázal prosadit Kubát, jenže hostující Benýšek dokázal odpovědět dvěmi brankami v rozmezí dvou minut. Pelhřimov však nejvíce sázel na konce třetin, kdy se mu podařilo dvakrát udeřit. „Dva vstřelené góly do šatny nás hodně povzbudily. Pak jsme dokonce otočili zápas, ale nepodařilo se nám dotáhnout ho do vítězného konce již po šedesáti minutách,“ mrzelo tvrdého útočníka po zápase.

Dlouho to však vypadalo na plný bodový zisk již po základní hrací době. Ve 48. minutě vybojoval Marek Hadrava puk pro Havla, který najížděl proti obránci, kterého snadno přelstil a podruhé v utkání poslal pelhřimovské barvy do vedení. „Mladý Hadr (Marek Hadrava – pozn. redakce) dobře vybojoval puk a šli jsme dva na jednoho. Bek tam klekl, odklouzal do rohu. Poté jsem měl spoustu času sám před brankářem a už jsem si mohl jen vybrat, kam kotouč pošlu,“ popsal svou třetí branku v sezóně člen třetí řady.

Poslední třetina byla z obou stran hodně nervózní. Spartak bránil hubené vedení a Brno se snažilo vyrovnat stav utkání. Emoce se hrotily a olej do ohně přilil i svými výroky hlavní rozhodčí, který těsně před konce třetiny vyloučil kapitána Tecla. V následné přesilové hře se vysokoškolákům podařilo vyrovnat. „Dlouho jsme bránili jednogólový náskok, který jsme na konci neuhlídali. Osobně jsem ten dotyčný zákrok neviděl, ovšem co říkali kluci, tak to bylo hodně přísné. Nakonec jsme při jejich přesilovce inkasovali, ale nás to nepoložilo a dále jsme bojovali, což bylo klíčové “ okomentoval sedmadvacetiletý spornou situaci z konce utkání.

Do prodlužení nastupoval soupeř o jednoho muže navíc, jelikož jeden z útočníků Spartaku si odpykával trest. Nakonec se domácím podařilo strastiplné okamžiky přežít a zápas se tak přehoupl do nájezdů. Jako první se k trestnému střílení postavil právě Havel. „Tak nějak jsem čekal, že pojedu. Nejprve jsem chtěl vystřelit golfem, ovšem pak jsem se rozhodl jít do kličky a naštěstí to gólmanovi prošlo mezi nohama,“ vyprávěl Havel spokojeně, jehož proslavila nejvíce právě jeho dělová střela golfovým úderem.

Během zápasu, konkrétně při přesilové hře Brna ve 32. minutě, postihla pelhřimovské obránce porce smůly. Nejprve musel odejít Novotný poté, co mu jeden ze soupeřů nastřelil zápěstí. Dalším nešťastníkem se stal Rašner, jehož puk trefil těsně pod oko. „ Chvílemi už vypadalo, že se bude muset nějaký obránce přesunout do obrany. Hráli jsme na čtyři beky, přičemž další dva nám poté seděli na trestné lavici, čímž jsme měli ve hře jen dva obránce. Určitě to byla nepříjemná situace, naštěstí se nám to podařilo přečkat,“ vyjádřil se vůdce třetí lajny k nepříjemnostem z půlky zápasu ohledně zraněných spoluhráčů.

Poslední dvě utkání odehráli Pelhřimovští proti moravským celkům. V neděli proti Břeclavi a ve středu s Brnem. Už dříve se obránce Pour nechal slyšet, že právě moravské kluby jsou kvalitnější než české. „ Ona druhá liga je v tomto specifická. Zde může každý s každým vyhrát a naopak. Je to o momentálním zápase. Spíše se dnes ukázalo velmi kvalitní Brno a my proti němu bereme dva body,“ nabídl svůj pohled na toto téma zkušený útočník Spartaku.

Tomáš Bečka