HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.10.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Spartak čeká další vypjatý duel s Vajgarem


Pelhřimovský stadion se ve středu bude moci těší na další zajímavé utkání, a to v rámci osmého kola druhé ligy. Na led Spartaku totiž přijede rival z Jindřichova Hradce. Vajgar jako každý rok, tak i letos má slabý start do sezóny a po pěti zápasech má pouze šest bodů. Špatného rozjezdu by tedy mohl využít soubor Martina Melouna, který má prozatím nevyrovnané výsledky. Z šesti zápasů se podařilo Spartaku odejít z ledu vítěz jako třikrát. Na jakou stranu se tedy převáží misky vah s pelhřimovskými vítězstvími, se ukáže ve středu od 18:00 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - JHR 4:2

Hokejisté od Vajgaru nevkročili do této sezóny pravou nohou. Jednak je to už nevítanou tradicí v jihočeském klubu a také se mohla dostavit mistrovská kocovina. Jindřichův Hradec bojoval v minulém ročníku o postup do první ligy, leč po vyrovnaných bitvách marně. Letos jsou jejich cíle minimálně stejně.

V mužstvu pelhřimovského rivala zůstali všechny známé tváře a největší opory týmu. Navíc tým posílil Ville Mäkelä. Tento agresivní útočník se dobře zařadil do týmu a prozatím vede kanadské bodování se šesti body. Mezi obránci je nejproduktivnější trio Mazanec, Procházka a Tupý.

Tým Václava Kmoníčka vyhrál na svém ledě dva zápasy, s Břeclaví a Trutnovem. Ovšem ze soupeřových kluzišť zatím mužstvo Vajgaru neodvezlo ani bod. V minulé sezóně byli hráči soupeře na pelhřimovském ledě padesátiprocentní. V prvním utkání Pelhřimov zvítězil 5:4, leč v dalším střetnutí odjížděl Jindřichův Hradec s výhrou 3:6.

Ačkoli má pelhřimovská strana na svém účtu více bodů, tak tento zápas nemá jasného favorita. Vajgar se bude pokoušet dotáhnout do vyšších pater tabulky, zatímco Spartak se tam bude chtít udržet. Bohužel přibyly Martinu Melounovi vrásky, kvůli zdravotnímu stavu mužstva, které zasáhla velká marodka, tudíž zápas proti Vajgaru rozhodně nebude procházka růžovým sadem už jen díky oslabené sestavě Spartaku. Na velkou bitvu těchto riválů se můžete těšit již ve středu od tradičních 18:00 hodin.

Tomáš Bečka