HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.09.2011 | Jiří Rada | A-tým

Snad budu moci předvést severoamerický styl hokeje, přeje si nová posila Workman


V pátek odpoledne přijel do Pelhřimova dlouho očekávaný kanadský útočník Joel Workman, jenž by měl posílit kádr Spartaku. Třiadvacetiletý forward přiletěl do České republiky se svým parťákem z útoku Markem, ten se ovšem bude muset o své místo v kádru tvrdě poprat. Joel při svém prvním rozhovoru pro oficiální klubový web působil velice příjemně a nechal se slyšet, že se nemůže dočkat svého prvního zápasu za nový tým.

Joel, jak vůbec vznikla myšlenka jít hrát hokej do České republiky a zrovna do Pelhřimova?

Můj trenér z vysoké školy mi dal kontakt na Briana Cronana (scout Total Sport Scouting, pozn. autora). Brian je v kontaktu s vedením Pelhřimova a představil mi návrh. Od lidí, co hráli v Evropě, jsem slyšel, že to bylo skvělé období v jejich životě, tak jsem do toho šel také.

Do České republiky to není zrovna blízko, jaké bylo cestování?

Cesta byla dobrá, ale velmi dlouhá. Ovšem stojí to za to. Jsem zvyklý na dlouhé cestování, takže to nebylo zas tak špatné. Horší je časový posun, neboť tady je o šest hodin více, než u mě doma.

Připravoval ses na svůj pobyt v České republice?

Tomáš Andrys (zástupce TSS, pozn. autora) stejně jako můj agent Brian Cronan, mě připravili na to, co mě v Pelhřimově čeká. Generální manažer Pelhřimova pan Kučera mě vyzvedl na letišti a byl velmi přátelský, takže všechno bylo v pohodě.

V Kanadě jsi toho odehrál hodně, můžeš prozradit, kde všude jsi nastoupil?

Byl jsem draftován do Ontario Hockey League do týmu Saignaw Spirit, ale tam jsem skončil, protože jsem šel hrát na vysokou školu do ligy Western Ontario Hockey League, následně jsem hrál za Adrian College ve státě Michigan v USA v lize NCAA.

Máš nějaké informace českém hokeji a lize, kterou hraje Pelhřimov?

Viděl jsem pár videí z českého hokeje, ale jinak moc nevím. Snad jenom to, že hra je založena na dobrém bruslení.

V Pelhřimově jsi teprve od pátku, ale přeci jenom se zeptám. Jaké jsou tvé první dojmy?

Moje první dojmy jsou velice dobré a každý v blízkosti týmu je velmi přátelský a vstřícný. Už teď se těším na setkání s dalšími lidmi a navazování přátelství.

Mohl bys nějak popsat svůj hokejový styl?

Můj styl je založen na dobrém bruslení a snad jsem i silný v rozích kluziště. Doufám, že budu moci předvést severoamerický styl hokeje, který se zakládá na silné obranné činnosti.

Jiří Rada