HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartak po dlouhém volnu míří na led Kolína


V neděli se po dvanácti dnech volna objeví pelhřimovští hokejisté na ledě sedmého Kolína. Jak důležité to pro pelhřimovské hokejisty toto utkání bude, není třeba říkat. V případě tříbodové výhry se Spartak může posunout až na šestou příčku. V nedělním zápase již pelhřimovský dres jistě neobléknou obránci Gajda s Roháčikem, ale naopak by měl nastoupit Meloun.Úvodní buly bude vhozena v neděli v 17:00 na kolínském zimním stadionu. Onlajn přenos můžete sledovat ZDE.

Tento článek patří k zápasu KOL - PEL 3:2

Poslední utkání Pelhřimovu příliš nevyšlo, neboť si svěřenci trenéra Zmrhala přivezli ze Žďáru nad Sázavou porážku 2:6. Od tohoto utkání již uběhlo dvanáct dní a tým neminuly odchody. Červeno bílý dres již nebudou oblékat obránci Gajga a Roháčik. Prvně jmenovaný se přesunul do Břeclavi, a Roháčik nyní hraje v Německu. Naopak do sestavy by se měl pravděpodobně vrátit Meloun, který by obranné řady měl opět vyztužit. Branku Spartaku opět bude střežit zkušený Pavel Maláč. Z jihlavských pendlů se počítá s Rašnerem, Zeleným a pravděpodobně i s Kašparem. Z Havlíčkova Brodu by mohl pomoci pouze Česnek, neboť Vrdlovec je stále na marodce s kolenem.

Kolín ve středeční předehrávce 44. kola porazil na svém ledě pražskou Kobru, ale výhra se nerodila lehce. Kolínští totiž utkání rozhodli až v poslední třetině. Kanadskému bodování vládne obránce Karel Nedbal, který nedávno odehrál několik utkání za prvoligový Hradec Králové. Brankářskou jedničkou týmu je teprve devatenáctiletý Jiří Blažek, který si drží průměr 2,69 branek na zápas.

Sestava Kolína z posledního utkání:

Blažek (Truhlář) – Nedbal, Spudil, Rejthar, Kopecký, Pýcha, Procházka – Skokan, Pomichálek, Malý – Mejzr, Pospíšil, P. Morkes – Čtvrtečka, Kubát, Musil

Zápasy 28. kola

09.01.2010 HC Kobra Praha - KLH Vajgar Jindřichův Hradec  6:7(PP) 
10.01.2010 TJ SC Kolín - Spartak Pelhřimov 
10.01.2010 HC Trutnov - NED Hockey Nymburk  
10.01.2010 TJ Stadion Kutná Hora - HC Benešov 

Jiří Rada