HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimovští hokejisté se vrátili z Kolína bez bodů

Pelhřimovští hokejisté celé utkání odehráli pouze na pět obránců a domácí Kozlové se ujali již v první třetině vedení, které se posléze stalo rozhodujícím. Spartak v prostřední části dokázal vyrovnat, ale Kolín branku také přidal, a tak si do třetí části přenesli jednobrankové manko. Třetí třetina přinesla atraktivní podívanou, ve které oba celky přidali po jedné brance. Domácí brankář Blažek potvrdil proti Spartaku svoji formu a Kolín se tak mohl radovat z tříbodové výhry.

Kolín

10.01.2010
17:00
3:2
(1:0, 1:1, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Kubát (Musil), 33. Pomichálek (Procházka), 47. Kubišta – 38. Hlavnička (Mařík), 47. Votápek (Jelínek, Hadrava). Rozhodčí: Chlaň – Lučan, Šmica. Vyloučení: 9:12. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 320.

KOL: Blažek - Nedbal, Rejthar, Procházka, Pýcha, Přibyl - Skokan, Pomichálek, Malý - Mejzr, Pospíšil, Kubišta - Čtvrtečka, P.Kubát, Morkes - Musil, Beňovský

PEL: Maláč - Plch, Vomela, Meloun, Jelínek, Votápek, Hlavnička - Tecl, Plachý, Votápek - Burian, Kubát, Mařík - Jánský, Hadrava, Česnek

K první střele utkání se dostal Tecl, ale Blažkovu branku minul. V 5. minutě se v Kolíně měnilo skóre poprvé. Kubát nejprve Maláče pouze protáhl, ale ten kotouč pouze vyrazil k Musilovi a kolínský útočník zpětně našel Kubáta, který se do odkryté branky nemýlil - 1:0. Domácí i nadále měli více ze hry, ale zejména pelhřimovský Kubát zavářel Kozlům v jejich pásmu. Na 2:0 mohl zvýšit Kubišta, ale Maláč jeho pokus zlikvidoval reflexivně ramenem. Na druhé straně zafungovala spolupráce Plachého s Teclem, ale druhý jmenovaný mířil vedle kolínské branky. V závěru třetiny mohlo být vyrovnáno. Kolínský brankář se pokusil o rychlou rozehrávku, ale trefil pouze svého obránce, od kterého se kotouč odrazil směrem k brance, ale Blažek svoji chybu dokázal napravit.

V úvodu prostřední periody vystrašil domácí obranu aktivní Burian, ale v rozhodujícím okamžiku před gólmanem Blažkem netrefil puk ideálně. Kolínští předvedli, jak nemá vypadat přečíslení dva na jednoho, ze kterého následoval rychlý protiútok Kubáta, ale ten opět pálil pouze do domácího mága. Domácí ale mohli posléze svůj náskok zvýšit, ale z brankové čáry odpálil kotouč Vomela. V polovině třetiny dostali pelhřimovští možnost čtyřminutové hry pět na čtyři, ale ta trvala pouze třicet vteřin, neboť za katr mířil i hráč Spartaku. Ve 33. minutě se ovšem domácí radovali podruhé. Při hře čtyři na čtyři propálil z kruhů Hlavničku i Maláče Pomichálek a Pelhřimov musel rázem dohánět dvoubrankové manko - 2:0. Hokejisté pelhřimovského Spartaku ovšem dokázali na tento gól do druhé sirény odpovědět. Mařík nabil Hlavničkovi a ten z první propálil Blažka poprvé - 2:1.

Poslední třetinu začal Pelhřimov aktivně. V oslabení ujel Česnek, ale jeho únik zastavil až faul. Spartak tedy dostal další příležitost přesilové hry, jenomže ta opět trvala velmi krátce, protože rozhodčí vyloučil i hráče hostů. Ve 47. minutě ujel ve vlastním oslabení jednomu z pelhřimovských obránců Kubišta a svůj únik stoprocentně využil - 3:1. Spartak se z obdržené branky dokázal rychle oklepat a opět snížil. V přesilové hře protežoval puk za Blažka Votápek – 3:2. Spartak se i nadále usídlil v útočním pásmu, ale Kolín působil jako obranný val v čele s Blažkem. Do samostatného úniku se dostal Plachý, ale domácí gólman si s jeho pokusem s chutí vychutnal. Posléze zkoušel propálit Blažka Kubát, ale ani ten proti dvacetiletému brankáři neuspěl. V čase 58:20 odvolali hosté brankáře a pokusili se tak o vyrovnání. Pelhřimov pálil jako na střelnici, ale domácí stále odolávali. Třicet vteřin před koncem se snažil protlačit puk do branky Plachý, ale byl sražen tvrdě k ledu domácím Rejtharem. Pelhřimovský útočník neváhal a okamžitě se začal bránit, z čehož vyšla bitka, kterou na body jistě vyhrál domácí borec. Rozhodčí z nepochopitelných důvodů odměnil oba účastníky šarvátky čtyřminutovým trestem i přesto, že domácí bijec odhodil rukavici. Pelhřimov se ještě dostal ke střele, ale všechny body zůstaly v Kolíně.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Už jsem si několikrát ztěžoval, že nemám s kým trénovat, ale v součastné době už nemám ani s kým hrát. Ať si o tom udělá obrázek kdo chce, jak chce. Nejsou beci, nevím jak to mám slepit, je to opravdu strašně složité. Do utkání nastoupil Martin Meloun, který byl po těžkém zranění kolene pouze dvakrát na ledě. Zapojit jsme museli i juniora Jelínka, který i přes dobře odehraný zápas má v této soutěži určitý handicap. Někteří hráči by si navíc měli sáhnout do svého svědomí, protože alespoň útoky máme nějak složené, ale to co předvádíme na ledě, s hokejem nemá nic společného.

Jiří Rada