HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.03.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Semifinále Krajské ligy Vysočiny otevírá své brány! Poutníkům stojí v cestě Chotěboř


Poutníci v nejkratší možné době vyřadili svého čtvrtfinálového soupeře z Velkého Meziříčí a na obzoru již čeká semifinálová série letošního play-off. Pelhřimovskému celku se do cesty postaví stejný soupeř jako v této fázi soutěže před rokem - HC Chotěboř. Atraktivní semifinále začne již tuto sobotu 16.března na pelhřimovském ledě a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - CHO 5:6

HC Chotěboř

Základní část Chotěboře by se dala rozdělit do tří kapitol. Nejprve v úvodu soutěže Chotěboř pravidelně sbírala body a držela se v horních patrech tabulky. V této fázi soutěže se Chotěboř utkala i s Poutníky a jelikož tehdy gradoval špatný vstup pelhřimovského celku do soutěže, připsala si Chotěboř vítezství i ve vzájemném zápase. S blížícím se koncem kalendářního roku 2023 ale neprožívala Chotěboř nejlepší období a semifinálový soupeř Pelhřimova ztrácel body častěji, což mělo za následek ztrátu získaných pozic a jednu dobu se Chotěboř pohybovala ve druhé polovině průběžné tabulky Krajské ligy Vysočiny. V této fázi soutěže rovněž vrátili Poutníci svému soupeři porážku z úvodu sezóny. Ale závěr základní části byl z pohledu Chotěboře ve znamení série vítězství, takže ve vyrovnané tabulce vystoupala Chotěboř až na 3.místo, čímž si Chotěboř zajistila start play-off na domácím ledě.

V e čtvrtfinále čekal na Chotěboř nevyzpytatelný Humpolec, jemuž rovněž první polovina soutěže nebývale sedla, ale druhá polovina základní části již přinesla Humpolci několik bodových zakolísání a tuto nevýraznou formu si Humpolec přenesl i do čtvrtfinále. Nejprve v domácím prostředí vyřídila Chotěboř Humpolec jednoznačně 10:2. V odvetě pod Orlíkem pak Chotěboř zvítězila 1:6 a ve třetím duelu nedovolila Chotěboř skórovat Humpolci ani jednou a po domácím vítězství v poměru 6:0 slavila Chotěboř v nejkratší době postup do semifinále.

Branku Chotěboře v základní části hájil převážně Matěj Pešek, který naskočil do osmnácti duelů, Pešek pak stál v brance i ve všech zápasech Chotěboře ve čtvrtfinálové sérii. V základní části byl bodový zisk Chotěboře do značné míry závislý na produktivitě Václava Svobody a Martina Vlčka. První jmenovaný vsítil osmnáct branek a na dalších devatenáct branek přihrál. O bod méně pak činil zápis Vlčka (14+22). Třetím nejproduktivnějším hráčem Chotěboře v základní části byl Petr Mašek (11+20). Všichni tři jmenovaní útočníci patřili do desítky nejvíce bodujících hráčů celé soutěže. O postup do semifinále se pak nejvíce bodově zasloužili Marek Vantuch (2+5), Miroslav Sedláček a již zmíněný Václav Svoboda (oba 3+3).

Vzájemné duely Chotěboře a Pelhřimova v letošní sezóně

Poutníci hostili Chotěboř v polovině října 2023 právě v době, kdy vrcholil nevydařený vstup Poutníků do soutěže. V samotném zápase šla Chotěboř rychle do vedení, ke konci první třetiny ale vyrovnal Martin Hadrava, avšak ještě v úvodní třetině si Chotěboř vzala vedení zpět. Martin Hadrava pak svým zásahem ve druhé třetině na chvíli udržel Poutníky ve hře o bodový zisk, ale hosté se ve druhé třetině prosadili čtyřikrát a rázně vykročili za třemi body. Ve třetí třetině již pouze kosmeticky za Pelhřimov upravil Ondřej Šťáva a jelikož jednu branku zaznamenali i hosté, odvezla si Chotěboř z Pelhřimova vítězství 3:7. Odveta na ledě Chotěboře v lednu letošního roku pak vyzněla pro Poutníky podstatně lépe, dva zásahy Martina Hadravy přinesly Pelhřimovu vedení, ale domácí ve druhé třetině dvěma zásahy vyrovnali. Třetí třetina již ale byla v režii Pelhřimova, kdy na gól Josefa Vrátného domácí stihli ještě potřetí odpovědět, ale další zásahy Filipa Kasalého, Josefa Vrátného a Martina Hadravy daly skóre konečnou podobu. Poutníci zvítězili v Chotěboři 3:6.

Semifinálová série mezi Pelhřimovem a Chotěboří má v plánu zápasy na pelhřimovském ledě v přijatelné víkendové termíny, proto neváhejte a přijďte podpořit Poutníky v hojném počtu. Soupeř z Chotěboře určitě nedá kůži lacino a jistě touží po odvetě za loňský ročník, kdy ve stejné fázi soutěže zvítězili Poutníci nad Chotěboří 3:0 na zápasy.

Program semifinálové série mezi Pelhřimovem a Chotěboří

1.zápas: sobota 16.března v Pelhřimově, začátek v 17:00

2.zápas: středa 20.března v Chotěboři, začátek v 18:30

3.zápas: sobota 23.března v Pelhřimově, začátek v 17:00

Případný 4.zápas: středa 27.března v Chotěboři, začátek v 18:30

Případný 5.zápas: sobota 30.března v Pelhřimově, začátek v 17:00

Pavel Blažek