HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.03.2024 | Pavel Blažek, foto: Kamil Vaněk - www.penoviny.cz | A-tým

Kolaps Poutníků ve druhé polovině zápasu přisoudil první semifinálové vítězství Chotěboři

Poutníci vstoupili do utkání aktivněji během první poloviny zápasu si domácí tým vypracoval čtyřbrankový náskok. Poté se ale u Bělé začal vývoj utkání otáčet a hráči Chotěboře předvedli velký obrat, po kterém první semifinálový bod míří k pelhřimovskému soupeři.

Pelhřimov

16.03.2024
17:00
5:6
(2:0, 2:3, 1:3)
Chotěboř

Branky a nahrávky: 1. Votápek, 12. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Kasalý F.), 23. Cejpek, 27. Vysloužil (Vácha), 54. Dvořák – 30. Adam (Pejchal, Eis), 33. Svoboda, 39. Vlček (Mašek), 49. Svoboda, 50. Hospodka Jan (Březina, Stránský), 52. Vantuch (Eis, Adam)



HCP:

Zour (Roh) – Vácha, Port, Kasalý D., Glejtek, Bříza, Pospíchal, Šťáva – Siřiště, Kochrda, Cejpek, Machovský, Březina, Kasalý F., Šulák, Hadrava Marek, Dvořák, Votápek, Vysloužil, Hadrava Martin, Vrátný

CHO:

Pešek (Hamarič) – Adam, Pejchal, Musílek, Slanař, Kříž – Eis, Stránský, Mašek, Zvolánek, Vantuch, Svoboda, Sedláček, Březina, Vlček, Hospodka Jakub, Hospodka Jan

Utkání začalo náporem domácího týmu, který se vytvořil úvodní tlak a po 47 vteřinách si na brankovišti našel Petr Votápek odražený puk a pohotově otevřel skóre utkání. Chotěboř se sice snažila rychle odpovědět, ale Zour byl na brankovišti jistý. V 6.minutě sice domácí brankář lovil puk ze sítě, kam jej dopravil Eis, ale sudí již předtím přerušil hru. Hosté v úvodní dvacetiminutovce hrozili především během přesilových her, při kterých ale obrana Poutníků v čele s pozorným Zourem neutralizovala všechna nebezpečí. Poutníci si ale časem vytvořili další tlak a v 12.minutě přišla osvědčená spolupráce, v úniku dvou proti jednomu přihrál Martin Hadrava Marku Hadravovi a ten nedal Peškovi šanci zasáhnout. Ve zbytku první třetiny si Pešek přichystal několik jistých zákroků, ale i pelhřimovský Zour musel několikrát předvést své kvality.

Hosté vstoupili aktivněji do druhé třetiny, ale ve 23.minutě se před Peškem nadvakrát zorientoval Tomáš Cejpek a poslal domácí do tříbrankového náskoku. A ve 27.minutě pak přišla střílená přihrávka Váchy na brankoviště, kde stál připravený Martin Vysloužil a navýšil domácí vedení. Hosté si ale vzali oddechový čas a poté se začal vývoj na ledě postupně obracet. Nejprve ve 30.minutě při početní výhodě hostů odčaroval Zourovo kouzlo Adam a ve 33.minutě se hosté přiblížili na dostřel domácím o další branku, Svobodova střela byla zřejmě tečovaná domácím hráčem a Zour nestačil reagovat. A hosté pokračovali v náporu, který vrcholil v 38.minutě, závar před Zourem ukončil pohotový Vlček a Chotěboř byla zpět v zápase. Druhá přestávka tak přišla Poutníkům jistě vhod.

Také ve třetí třetině pokračovala Chotěboř v dobrém tempu a Zour v domácí brance musel zlikvidovat několik střeleckých příležitostí hostů. Ve 45.minutě byla Poutníkům nabídnuta první přesilovka v zápase, ale více než tvrdou střelu Martina Hadravy do náruče Peška se domácí neprezentovali. Hosté v 48.minutě získali stejnou výhodu a ve 49.minutě dostal až moc prostoru na brankovišti Svoboda, který umístěnou střelou zblízka vyrovnal stav utkání. Domácí tým v těchto fázích zápasu ale ještě nevstřebal další direkt a v 50.minutě dokonal hostující obrat Jan Hospodka, který tvrdou střelou nedal Zourovi šanci zasáhnout. A v 51.minutě pak Chotěboř Poutníkům odskočila na dvoubrankový rozdíl po rychlém přesilovkovém zásahu Vantucha. V 54.minutě ale přišel po buly vlastní gól hostů, který byl poté připsán Tomáši Dvořákovi a domácí poté vrhli všechny síly za vyrovnáním. V nervózním závěru ale museli domácí zkousnout přesilové hry hostů a když v posledních vteřinách nebyl zužitkován tlak před Peškem, utkání skončilo vítězstvím Chotěboře v poměru 5:6.

Nejlepšími hráči byli zvoleni za domácí Tomáš Dvořák a za hosty Václav Svoboda. Poutníci ztratili dobře rozehraný zápas, ale série pokračuje druhým zápasem ve středu 20.března, kdy se Poutníci pokusí o reparát na ledě Chotěboře.

Pavel Blažek