HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci se vrací z Náměště se třemi body

Vstup do utkání patřil Poutníkům, kteří si v úvodní třetině vypracovali pohodlný třígólový náskok. Třígólovou normu splnili Pelhřimovští i ve druhé třetině, závěrečná část zápasu pak přinesla jen kosmetické korekce skóre ze strany domácího celku. Díky první polovině duelu tak putuje na pelhřimovské konto vítězství proti Náměšti nad Oslavou v poměru 6:3

Náměšť nad Oslavou

08.10.2022
17:00
3:6
(0:3, 1:3, 2:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 24. Bednář (Sázavský), 45. Strnad (Krčál), 60. Dvořák (Makovička) – 2. Votápek (Vácha), 9. Kochrda, 13. Hadrava (Port), 25. Votápek (Kochrda), 29. Šulák (Zadražil, Mečiar), 30. Kasalý (Port). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55.



NNO:

V. Bednář (od 21.minuty M. Máj) — L. Dvořák, T. Strnad, D. Janoušek, L. Němec, L. Hort — P. Staněk, M. Kejda, P. Mojdl, M. Dvořák, M. Sázavský, P. Jelínek, O. Makovička, P. Tóth, O. Kohút, J. Krčál, M. Bednář

HCP:

J. Jíra - F. Bříza, L. Martínek, J. Zadražil, T. Mečiar, V. Port, J. Vácha, D. Kasalý - J. Vrátný, P. Votápek, L. Siřiště, M. Hadrava, D. Šulák, F. Kasalý, M. Buchta, M. Machovský, J. Kochrda

Poutníci vlétli do utkání výborně naladěni a zavřeli domácí tým před Bednářem, který se od úvodních okamžiků rozhodně nenudil. Již ve 2.minutě se prosadil přesnou ranou k tyči Petr Votápek a když v 9.minutě Jiří Kochrda střelou po ledě rozvlnil síť za Bednářem podruhé, utkání mělo jasný vývoj. Domácí se výrazněji osmělili až ve 13.minutě, Kejda nepříjemně pálil přes hradbu těl a Jíra musel předvést své reflexy. Z protiútoku se urodilo na druhé straně, Marek Hadrava střelou bez přípravy poslal Poutníky do tříbrankového vedení. V 16.minutě opět Jíra vychytal Kejdu, který si sjel až na brankoviště, kde ale tvrdou ranou pelhřimovského strážce svatyně nepřekonal. Ve zbytku úvodní třetiny si oba celky vyzkoušely početní výhodu, ale skóre se neměnilo.

Do druhé třetiny nastoupil v domácí brance Máj. Počet hráčů na ledě byl zkraje prostřední části hry nevyrovnaný, ve 22.minutě při pelhřimovském oslabení pálil Filip Kasalý jen do tyče, ale ve 24.minutě domácí přeci jen snížili. Početní výhodu využil z dorážky Bednář. Ovšem o necelou minutu později Kochrda našel Petra Votápka a pelhřimovský kapitán vrátil skóre na tříbrankový rozdíl. Ve 27.minutě vychytal Jíra Mojdla a když o minutu později Jíra vyrazil těžký pokus Horta, zdálo se, že se domácí nadechují k souvislejšímu náporu. Ale ve 29.minutě přišel tlak Poutníků a z dorážky na brankovišti se radoval David Šulák. A ve 30.minutě bylo pro hosty ještě lépe, Filip Kasalý využil krásného pasu Porta a samostatný únik zakončil střelou pod břevno. Domácí s koncem druhé třetiny trochu vyrovnali hru a Jíra několikrát Poutníky podržel.

Závěrečná třetina opět nabídla početní výhody na obou stranách, ovšem s rozdílným efektem. Zatímco ve 45.minutě se krásně trefil domácí Strnad do růžku Jírovy svatyně, početní výhoda na straně Poutníků o pár okamžiků později zůstala nevyužita. Hráči s poutníkem na prsou byli sice stále aktivní, ovšem všechny útočné akce hostů se rozbíjeli o zeď jménem Milan Máj. Jistý výkon domácího gólmana vlil domácím trochu více energie do žil a hráči Náměště několikrát otestovali Jírovu pozornost. V 51.minutě přišla další početní výhoda na domácí stranu a puk po teči Kohúta tancoval po brankové čáře. Domácí ale další přesilovku nevyužili a opět to byli Poutníci, kteří se tlačili do dalších útoků, Máj byl ale v těchto fázích zápasu bezchybný. Poslední slovo měli domácí, sedm sekund před koncem dotlačil puk za Jíru Dvořák, čímž dal výsledku konečnou podobu.

Pelhřimovští hokejisté zvítězili v Náměšti nad Oslavou 6:3, když na vítězství bylo zaděláno především díky povedené první polovině zápasu. Další utkání čeká na partu okolo trenéra Válka v sobotu 15.října, kdy k Bělé přijede rezerva druholigového Velkého Meziříčí.