HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.10.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci vydřeli výhru nad Chotěboří

Poutníci se poprvé představili domácím fanouškům a zápas s Chotěboří přinesl hned devět gólů. Poutníci v zápase dvakrát dotahovali vedení hostů a v prodloužení rozhodl zápas domácí kapitán Petr Votápek.

Pelhřimov

01.10.2022
17:00
5:4 pr.
(0:1, 3:2, 1:1 - 1:0)
Chotěboř

Branky a nahrávky: 30. Šulák (Siříště, Pospíchal), 37. Votápek (Port, Kochrda), 37. Port (Siřiště, Vrátný), 50. Machovský (Kasalý F., Hadrava Marek), 61. Votápek (Port, Šulák) – 15. Vlček (Suchý), 26. Pecen (Ludvík T.), 39. Březina (Jan Hospodka, Jakub Hospodka), 49. Suchý (Pejchal). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 170.



HCP:

Jíra – Pospíchal, Bříza, Zadražil, Port, Vácha, Kasalý D. – Vrátný J., Vysloužil, Votápek, Siřiště, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Buchta, Machovský, Štěrba, Kochrda

CHO:

Pešek (Bělohlávek) – Kříž, Lacina, Ludvík Jaroslav, Pecen, Ludvík Jakub, Suchý, Pejchal – Hospodka Jan, Hospodka Jakub, Vlček, Březina, Ludvík T.,Svoboda, Mašek, Kadleček

Zápas začal aktivně hostující celek, který často napadal domácí rozehrávku a nepustil domácí k jejich hře. Hráči Chotěboře si také záhy vypracovali dobré šance ke skórování, tu největší pokryl Jíra ve 4.minutě, kdy ve vlastním oslabení ujel hostující Mašek, ovšem Jíru nepřekonal. Ani početní výhoda Chotěboře se v 7.minutě neujala, naopak Vácha krásným pasem našel Marka Hadravu, který sice blafákem překonal Peška, puk si ale cestu do brány nenašel. Domácí postupně vyrovnali hru a přicházeli i šance na otevření střeleckého účtu, ve 14.minutě se po tlaku Poutníků zastavil puk na brankové čáře. O minutu později se ale hosté ujali vedení, Kříž prokličkoval domácí obranou a trefil přesně volné místo v Jírově výstroji. O minutu později měl vyrovnání na holi Votápek, Peška však nepropálil. V 19. minutě měli domácí další šanci na vyrovnání, Marek Hadrava však místo přihrávky nechal vyniknout Peška.

Druhou třetinu měli domácí v úvodu snahu vyrovnat skóre, Pešek ale hosty podržel. Poté ale přišly pro domácí perné chvilky, ovšem Poutníci přečkali i dvojnásobné oslabení. O to více mrzela situace z 26.minuty, kdy Pecen v početní výhodě propálil Jíru a hosté vedli o dvě branky. Ovšem domácí se nenechali zahanbit a nadále nenechali Peška mimo koncentraci. V 30.minutě však ani hostující brankář nemohl dělat nic proti přesné střele Davida Šuláka. Domácí byli na koni a s dalšími šancemi se nešetřilo, ovšem Pešek byl na místě. Když ve 36.minutě poslal sudí oba týmy do čtyř, ukázalo se to jako výhodné pro Poutníky, kteří v 37.minutě vyrovnali stav utkání po přesném zásahu kapitána Petra Votápka. A o necelou minutu později bylo ještě lépe, Siřiště našel na kruhách Vladimíra Porta a jeho pokus skončil v šibenici hostující branky. Ale vedení domácí neudrželi, v 39.minutě zavřeli hosté Poutníky před Jírou a Březina z dorážky vyrovnal stav utkání.

Hned v úvodu třetí třetiny se blýskl Jíra skvělým zákrokem, když v čisté šanci zabránil hokejkou puku v cestě do sítě, ale jinak byli hosté aktivní a nepouštěli Poutníky do gólových šancí. Domácí se ale rychle osmělili a Pešek měl o práci postaráno. Když už se Poutníci nadechovali k trvalejšímu náporu, tak v 49.minutě nahodil na modré puk na domácí branku Suchý a černý nesmysl se třepetal v síti. Ale vedení hostů mělo jepičí život. V 50.minutě dopravil v závaru před hostující brankou puk na místo určení Matyáš Machovský. V 55.minutě Siřiště podstoupil nerovný souboj, který ale sudí nechali být. S blížícím se koncem třetí třetiny oba brankáři své týmy podrželi a došlo na dělbu bodů.

Prodloužení trvalo pouhých 57 vteřin, kdy domácí kapitán Petr Votápek tvrdou střelou procedil puk do těch správných míst. Pelhřimov v atraktivním duelu zvítězil u Bělé 5:4 po prodloužení a připravil hostům první bodovou ztrátu v soutěži. V příštím kole se Pelhřimov představí na ledě Náměště nad Oslavou, kam družina okolo trenéra Válka zamíří v sobotu 8.října.