HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.08.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Medvědi sice padli v prodloužení, ale ukázali pravý charakter týmu

Pelhřimovští hokejisté vyzvali v prvním přípravném utkání v Jihlavě tým z Tábora. Svěřenci trenéra Melenovského začali dobře, ve 4. minutě otevíral skóre Votápek. Poté se však hosté herně zvedli a ve 24. minutě vedli již o tři branky. Medvědi se ale nevzdali, bojovali a v 50. minutě se jim podařilo skóre vyrovnat a dotáhnout zápas do prodloužení, které nakonec získali po individuální akci hosté.

Pelhřimov
Horácký zimní stadion
21.08.2018
18:00
4:5 pr.
(1:2, 1:2, 2:0 - 0:1)
Tábor

4. Votápek (Plachý), 34. Hadrava (Kasalý, Hadrava), 44. Mejzlík (Šulák, Heinrich), 51. Hadrava (Hadrava) – 6. Adamec (Kalaš), 14. Havran (Košař), 23. Kadilák (Blažek, Pípal), 24. Matušík, 61. Blažek (Kalaš)



PEL: Holík (Štastný) – Port, Slabý, Kohút, Krtek, Kasalý D., Srnský – Mejzlík (C), Heinrich, Šulák, Votápek, Plachý, Kadlec, Kasalý F., Hadrava Martin, Hadrava Marek

TAB: Novák (Dudáček) – Košař, Havran, Raiterman, Pípal, Duben, Růžek – Blažek, Matušík (C), Heřman, Syrovátka, Kadilák, Prášek, Adamec, Pechánek, Kalaš

Skóre již ve 4. minutě otevřel Petr Votápek, který po přesné přihrávce od Plachého objel bránu a z blízkosti překonal brankáře Nováka. O tři minuty později v přesilové hře po kombinaci kousek od Holíkovy brány vyrovnal Adamec přesnou střelou zápěstím. Ve 14. minutě získal Havran přihrávku na modrou čarou a výstavní střelou trefil břevno, od kterého se puk odrazil do brány a hosté otočili vývoj zápasu.

Úvod 2. třetiny se gólově vydařil hostům z Tábora. Z prostoru kruhů dostal od svého spoluhráče přihrávku Kadilák, vyslal puk na bránu a díky lehké teči, která nasměrovala puk do protipohybu vůči Holíkovi, zvyšovali hosté na 3:1. O 44 sekund později se ujal puku Matušík, objel všechny obránce a střelou pod horní tyč si vychutnal Martina Holíka. Ve 34. minutě se blýskli domácí. Marek Hadrava přihrával Filipovi Kasalému, který jemnou přihrávkou posunul puk na Martina Hadravu, který před sebou měl prakticky úplně prázdnou bránu a bez problémů snížil vedení hostů na rozdíl dvou branek.

Pelhřimovští pokračovali ve stíhací jízdě i v úvodu 3. třetiny. Ve 44. minutě se dostal k puku Tomáš Mejzlík, v rychlosti obkroužil bránu a překvapivou střelou z poměrně malého úhlu dostal Medvědy na dostřel. Domácí nepřestali bojovat a odměnou jim byla vyrovnávací branka. V 51. minutě získali výhodu 5 na 3 a těsně před koncem dvojnásobného oslabení Tábora vyrovnal po pohledné kombinaci Martin Hadrava.

V prodloužení se potvrdilo pravidlo: ,,nedáš, dostaneš.“ Po třiceti sekundách hry se dostal do samostatného úniku Tomáš Mejzlík, jenže brankář Novák jeho střelu vyrazil na svého spoluhráče Kalaše, který ho v obranném pásmu Pelhřimova předal svému spoluhráči Blažkovi, který se protlačil skrz obranu a rozhodl o výhře 5:4 po prodloužení ve prospěch Tábora.