HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.09.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi vybojovali proti Nymburku dva body

Páté kolo zavedlo pelhřimovské hokejisty na led Nymburka. Do utkání vinou zranění opět nezasáhl Marek Hadrava, jehož na marodce doplnil i kapitán Kubát. Úvodní periodu vyhráli hosté, když se minutu a půl před koncem trefil Planý. Na další trefu se čekalo do dvacáté deváté minuty. K radosti domácím fandům se trefil Eis. Medvědi však do konce prostřední části srovnali brankami Kopice a Vysloužila. Domácí se ve třetí třetině znovu ujali vedení, ovšem Filip Kasalý poslal utkání do prodloužení, ve kterém rozhodl Tomáš Plachý, čímž přiřkl Medvědům bod na víc do druholigové tabulky.

Nymburk

30.09.2017
17:00
3:4 pr.
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 19. Planý (Parrish, Šťastný), 29. Eis (Synek) – 32. Kopic (Hájek, Vysloužil), 37. Plachý (Hájek, Kopic), 49. Kasalý F. (Kaminsky, Votápek), 61. Plachý (Vysloužil, Port). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 82.



NYM: Krofta - Kříž, Knesl, Žemlička, Rittig, Šťastný, Hofman, Mašek, Smejkal, Josefus, Stehlík, Eis, Bičiště, Čapek, Synek, Planý, Kuzďas, Vostřák, Arnošt, Heřman, Parrish

PEL: Svoboda - Hájek, Kohút, Port, Kalenda, Srdínko, Rudy, Kopic, Plachý, Vysloužil, Kaminsky, Hadrava Martin, Kasalý F., Šulák, Votápek, Hendrych

Hosté zahrozili poprvé ve 12. min., kdy ujel v nájezdu Kaminski, ale Krofta zachránil. V 16. min. pak domácí zachránilo po teči Kopice břevno. Z gólu se ale radovali domácí. Parrish našel přihrávkou z rohu volného Plachého a ten otevřel skóre zápasu.

V polovině utkání předvedl krásnou individuální akci domácí kapitán Eis a domácí vedli dva nula. Hosté mohli snížit vzápětí, ale Kopic neuspěl v trestném střílení. Chvíli nato už se ale hostující útočník mohl radovat, když přesně tečoval Vysloužilovu ránu. Za dalších pět minut bylo vyrovnáno. Hosté sehráli krásnou akci a Vysloužil mohl zakončovat do prázdné brány.
Vstup do závěrečného dějství vyšel domácímu týmu parádně, když už po 18 vteřinách vrátil vedení Nymburku přesnou ranou do šibenice Čapek. Pár minut nato zachránila hosty po střele Hiermana tyč. V 49. minutě ale bylo zrovna vyrovnáno, když Kasalý zužitkoval přihrávku zpoza brány. Pár vteřin po vyrovnání mohl vrátit vedení Nymburku Smejkal, ale v samostatném nájezdu neuspěl. V 58. minutě pak fauloval domácí kapitán Eis Hadravu a s trestem do konce utkání putoval do kabin. V základní hrací době ještě hosté přesilovku nevyužili, ale v prodloužení už ano a z Nymburka si tak odváží bod za vítězství v prodloužení.

Převzato z webu: klub.nedhockey.cz