HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.09.2016 | Jiří Rada | A-tým

Generálka vyšla Pelhřimovu na jedničku

K poslednímu přípravnému utkání s druholigovým soupeřem odcestovali pelhřimovští Lední Medvědi na žďárské Bouchalky v téměř komlpetním složení. Tedy vyjma útočníků Marka Hadravy a Filipa Kasalého, které k zápasu nepustilo zaměstnání. Medvědi se dostali krátce po úvodní buly do vedení, ale již v polovině první periody prohrávali 1:3. Do konce třetiny však dokázali svěřenci trenéra Dvořáka vyrovnat. V úvodu prostředn části ještě o vedení přišli, ale následující minuty patřily Ledním Medvědům a i zásluhou pětibodového (2+3) Martina Hadravy dokázali utkání vyhrát. O zpestření se postaral pelhřimovská Hájek s domácím Burešem, kteří v 57. minutě předvedli férovou bitku. Kaňkou na utkání je ovšem zranění Pavla Srdínka, který nedohrál utkání kvůli poranění ramene.

Žďár nad Sázavou

07.09.2016
18:00
5:8
(3:3, 1:1, 1:4)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 3. Střecha l. (Bureš), 6. Červenka (Staněk), 9. Pazourek (Březka, Beneš), 23. Nováček (T., Beneš), 56. Červenka (Březka) – 2. Bezděk (Plachý), 10. Hadrava Martin (Vysloužil), 19. Vysloužil (Hadrava Martin, Kopic), 37. Hadrava Martin (Kopic), 41. Vysloužil (Hadrava Martin, Votápek), 55. Kopic (Hadrava Martin), 55. Urban, 60. Votápek.



ZNS: Sláma (Zelený) – Staněk, Beneš, Kolda, Pleva, Březka, Rašner, Střecha L. – Kunstmüller, Červenka, Střecha T., Nováček, Gregar, Kovářů, Pazourek, Bureš, Nedvěd, Kašpar

PEL: Groh (od 10. Černý) – Adam, Port, Kubát, Hájek, Srdínko, Wasserbauer, Kasalý, Benýšek – Vysloužil, Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Bezděk, Siříště, Dupljaku, Kalenda, Šulák, Kulík, Urban

Utkání začalo pořádnou přestřelkou, když během prvních deseti minut napadalo pět branek. Hned po minutě hry otevřel skóre pelhřimovský Libor Bezděk - 0:1. Za minutu a půl však zařídil vyrovnání Libor Střecha - 1:1. V šesté minutě poslal Plameny do vedení Martin Červenka - 2:1. A když o tři minuty později zvýšil David Pazourek na 3:1, zdálo se, že by i poslední přípravné utkání nemuselo vítěznou sérii Plamenů přerušit.

Podobného dojmu zřejmě nabyli i žďárští hráči, protože jejich další účinkování v zápase nepůsobilo příliš přesvědčivě. Toho soupeř využil a ještě na konci desáté minuty snížil Martin Hadrava a v závěru úvodní třetiny vyrovnal Martin Vysloužil - 3:3.

Úvod prostředního dějství již opět patřil Plamenům a Filip Nováček vrátil domácím vedení – 4:3. Ale ještě než zazněla druhá siréna, tak o něj opět přišli. Ve 37. minutě se podruhé v zápase prosadil Martin Hadrava 4:4. Nahnout misky vah zpět na žďárskou stranu mohl vzápětí Kunstmüller, když byl v šanci faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jenomže pelhřimovský gólman Černý si mezírku mezi betony, kam střela žďárského útočníka směřovala, dobře pohlídal. Do kabin se tak i po druhé dvacetiminutovce odcházelo za nerozhodného stavu.

Nástup do závěrečné třetiny vyšel skvěle Ledním Medvědům, kteří se hned v první minutě ujali vedení z hole Martina Vysloužila, jenž si připsal také druhý přesný zásah v zápase – 4:5. Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale marně. Naopak v 55. minutě Pelhřimovští dvěma slepenými góly definitivně rozhodli o své výhře. Nejprve prostřelil Slámu Miroslav Kopic a vzápětí jej z mezikruží pokořil také Ondřej Urban - 4:7.

Za další minutu sice vykřesal jakousi naději na rozhoření Plamenů Martin Červenka, ale to bylo ze strany domácích vše – 5:7. Ti nedokázali využít ani téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Závěrečnou tečku či spíše černý puntík za zápasem udělal pelhřimovský Martin Votápek - 5:8.

Martin Krásný