HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.12.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Patnáctigólový zápas zvládli lépe pelhřimovští Medvědi

Úvod z říše snů. Jinak se ani první minuty z pelhřimovské strany dnešního zápasu nedají popsat. První branku vsítil Martin Vysloužil už po šestapadesáti sekundách, načež ve 14. minutě zvyšoval Dominik Kasalý už na 5:0. První třetinu tedy jasně ovládli Medvědi, když si vybudovali náskok 6:1. Druhou periodu vyhráli na branky hosté ze Slaného, ale i tak měli Buldoci po čtyřiceti minutách stále čtyřbrankový deficit. Jenže Řisuty se ani za tohoto stavu nevzdaly a dvěma rychlými brankami zdramatizovaly vývoj hry. Deset minut před koncem poslední části však vstřelil Martin Hadrava svůj třetí gól večera, a když pak Bezděk navýšil už na 9:5, definitivně rozhodl o druhé domácí výhře v řadě. Nic na tom nezměnil ani gól Fortelky z 57. minuty.

Pelhřimov

02.12.2015
18:00
9:6
(6:1, 1:2, 3: 3)
Řisuty
Branky a nahrávky: 1. Vysloužil (Martin Hadrava, Kopic), 9. Martin Hadrava (Votápek, Adam), 11. Baldwin (Vylíčil, Kůrka), 13. Martin Hadrava (Vysloužil, Adam), 14. Dominik Kasalý (Bezděk, Kubát), 18. Marek Hadrava (Wasserbauer, Votápek), 36. Bonnel (Vylíčil), 50. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 52. Bezděk (Marek Hadrava) – 16. Sladký (Bílek, Slavíček), 24. Ovchinnikov (Kos, Janeček), 40. Babický (Náprstek), 42. Muláček (Krpata), 43. Bílek, 57. Fortelka. Rozhodčí: Talpa – Štětina David, Štětina Jakub. Diváci: 230. Vyloučení: 7:1. Využití: 5:2. V oslabení:0:0.

PEL: Svoboda – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Adam, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Bonnel, Wasserbauer

RIS: Škubal (10. Ilašenko) – Kašák, Kužel, Babický, Bílek, Muláček, Ovchinnikov, Janeček, Kos, Náprstek, Záleský, Brém, Krpata, Šilhavý, Fortelka, Sladký, Arnošt, Slavíček

Domácí medvědi vstoupili do utkání aktivně, což brzy přineslo své ovoce. Martin Vysloužil po pěkné individuální akci dokázal překonat hostujícího brankáře a bylo z toho tak vedení pro pelhřimovské medvědy hned v první minutě – 1:0. Buldoci se poté pokoušeli o srovnání. Ve 3. minutě byl vyloučen domácí hráč, a tak dostali hosté šanci na srovnání. Řisuty měli několik šancí, avšak všechny střely hostujících hráčů vychytal Svoboda. Poté byli opět mírně aktivnějším týmem domácí. Do vážnějších šancí se ale nedostali. V 7. minutě se výhoda přesilové hry naskytla domácím. Nejdříve Marek Hadrava poté Martin Hadrava měli šance, avšak s oběma si poradil Škubal v hostující bráně. Tři sekundy před koncem přesilovky se však domácí přeci jen prosadili. Martin Hadrava stál dobře u pravé tyče hostující klece a v zakončení se nemýlil – 2:0. Pelhřimov měl i další šance. První z nich se domácím hráčů nepovedla využít, druhá však již gólem skončila. Charles Baldwin se se svou střelou nemýlil – 3:0. To už nevydržel Škubal v hostující bráně a musel ho nahradit Jan Ilašenko. Poté měl šanci Adam, ovšem se ji ještě pokusil vyšperkovat nahrávkou, což nebyla dobrá volba a z šance tak nic nebylo. Ve 12. minutě byl vyloučen hostující hráč a o 28 sekund později další, tudíž hrál Pelhřimov minutu a čtyřicet sekund přesilovou hru 5 na 3. Tato přesilovka se medvědům podařila využít dvakrát. Nejdříve si u tyče počkal Martin Hadrava a po přihrávce dostal puk za Ilašenka – 4:0. Potom se svým důrazem před brankou prosadil Dominik Kasalý – 5:0. Ve 14. minutě se možnost přesilové hry naskytla také hostům. Nejdříve měli šanci v oslabení domácí, tu se jim využít nepodařilo. Přesilovku se buldokům nakonec přeci jen podařilo využít. Deset sekund před jejím koncem vystřelil Bílek a jeho střelu do sítě tečoval Jan Sladký – 5:1. Následovala další početní výhoda domácích. Ti uzamkli svého soupeře v jeho pásmu a byl z toho jejich šestý gól. Marek Hadrava zůstal sám u tyče hostující branky a po přihrávce uklidil puk do hostující sítě – 6:1. Poté měl ještě minutu před koncem šanci hostující Krpata, avšak pelhřimovskou bránu přestřelil. Do konce třetiny se již nic závažného nestalo, a tak odcházeli domácí do šaten s pětibrankovým náskokem.

Druhá třetina začala opět náporem domácích. Po chvíli byl navíc vyloučen jeden z hostů, takže Pelhřimov zahrával přesilovou hru. Domácí si ovšem v této výhodě nedokázali vytvořit příliš šancí, a tak Řisuty přečkali toto oslabení bez úhony. Naopak krátce po nevýhodě dokázali hosté snížit. Matěj Kos pěknou střelou prostřelil Svobodu – 6:2. Tlak hostů teď byl větší a Svoboda se v bráně musel více činit. Domácí trenér na to zareagoval oddechovým časem. Ale i poté byly hosté více aktivnější. Ve 27. minutě mohl zvýšit Marek Hadrava, ovšem v samostatném úniku nepřekonal Ilašenka. Následně mohli Řisuty snížit, ale skvělý Svoboda nepřipustil další komplikace. Ve 29. minutě se možnost přesilovky naskytla domácím. Pelhřimov zamkl svého soupeře v pásmu, ovšem byla z toho pouze šance Kopice. Buldoci tak přečkali své oslabení bez úhony. Marek Hadrava byl jedním z dalších pelhřimovských hráčů, kteří mohli navýšit skóre, ovšem Ilašenko byl pozorný. Následovaly další šance domácích, ovšem Kopic a o chvíli později Bonnel nedokázali dostat kotouč do sítě. O chvíli později tomu už ale bylo jinak. Gordon Bonnel po svém důrazu před hostující bránou vsítil již sedmý gól ledních medvědů – 7:2. Pak se naskytla možnost přesilové hry hostům. Ti několikrát uzavřeli svého soupeře v pásmu, ovšem domácím se několikrát povedlo vyhodit. Navíc měl ve vlastním oslabení šanci Martin Hadrava. Pelhřimovu se oslabení povedlo přečkat a mohl pokračovat v dalším snažení. Potom mohl dát snižující gól Fortelka, ovšem sám před Svobodou nedokázal domácího brankáře překonat. Ke konci třetiny se ani jednomu z týmů nedařilo v rozehrávce a vypadalo to, že si nic závažnějšího do konce třetiny nestane. Proti tomu byl však hostující Tomáš Babický, který vteřinu před koncem periody vsítil snižující branku – 7:3. Druhou třetinu se tak povedlo ovládnout buldokům, avšak do šatny odcházeli s čtyřbrankovým mankem.

Do poslední třetiny vstoupily oba týmy aktivně. Po minutě a půl byl vyloučen domácí obránce, a tak měli Řisuty další šanci na snížení. První šanci hostů chytil do své lapačky Svoboda. Druhá šance už ale skončila v domácí síti. David Muláček vypálil od modré a jeho ránu ještě někdo tečoval, takže byl Svoboda bezmocný – 7:4. Netrvalo dlouho a Svoboda musel lovit další puk ze své sítě. Po důrazu před brankou se prosadil Filip Bílek – 7:5. Ve 44. minutě byl vyloučen další hráč domácích a buldokům se tak naskytla možnost na zdramatizování zápasu. Pelhřimov se však několikrát dokázal osvobodit a přečkat tak oslabení. Řisuty byly však i nadále aktivní a Pelhřimov se nemohl dostat z tlaku. Ve 48. minutě měl obrovskou šanci hostující Kos, ovšem s jeho pokusem si poradil výtečný Svoboda. O chvíli později opět dostali hosté možnost přesilové hry. Avšak po jedenácti sekundách fauloval jeden z hostujících hráčů a síly na ledě se tak vyrovnali. Vyrovnaného počtu hráčů na ledě se podařilo využít domácím, kteří navýšili svůj náskok. Martin Hadrava si najel před branku, prostřelil brankáře a zkompletoval tak hattrick – 8:5. A o dvě minuty později bylo na domácí straně ještě veseleji. Libor Bezděk vystřelil a jeho střela se zastavila až v síti hostující branky – 9:5. Následně se hosté provinili příliš mnoho hráči na ledě a Pelhřimov tak měl možnost své vedení ještě navýšit. Domácím se však v útočném pásmu příliš nedařilo a hosté několikrát dokázali vyhodit a přečkali oslabení bez inkasované branky. Poté měl šanci hostující Krpata, ovšem Svobodovu klec trefit nedokázal. O chvíli později tomu už ale bylo jinak. Pelhřimovskou obranou bez problémů projel Michal Fortelka a překonal Svobodu – 9:6. Potom se do šance dostal Vysloužil, ale trefil pouze hostujícího brankáře. Utkání se už však pouze dohrávalo a o vítězi bylo takřka rozhodnuto.

Domácí tak dokázali oplatit soupeři porážku z jeho ledu a dokázali zvítězit poměrem 9:6. Další utkání pelhřimovský medvědů se odehraji již tuto sobotu opět na domácím ledě. Soupeřem Pelhřimova bude soupeř z Písku.

Jakub Forejt