HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.09.2015 | Jiří Rada | A-tým

Úvod nevyšel, Klášterec čepoval jedenáctku

Pelhřimovští hokejisté budou muset na svůj úvodní zápas sezóny 2015/2016 co nejdříve zapomenout. Domácí Klášterec nad Ohří se ujal v první třetině jednobrankového vedení, což ještě nic neznamenalo, ale to co přišlo v prostřední části, asi nikdo nečekal. Domácí přidali šest branek a zdálo se být po utkání. V poslední periodě se hosté snažili o korekci výsledku, ale to se příliš nepovedlo a na Vysočinu si odvážejí vysokou porážku 11:5.

Klášterec nad Ohří

12.09.2015
17:00
11:5
(1:0, 6:1, 4:4)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 17. Huňady (Andres, Jáchym), 22. Hrdlička (Deveri), 27. Deveri (Hrdlička, Koblitz), 30. Jáchym (Huňady), 34. Huňady (Jáchym, Žižka), 38. Deveri, 40. Toušek (Deveri), 46. Andres (Huňady), 56. Deveri (Hrdlička), 56. Sklenička (Jáchym), 58. Deveri (Koblitz) – 25. Vysloužil (Vylíčil, Votápek), 42. Beneš, 43. Hadrava Martin (Hadrava Marek), 45. Hadrava Martin (Hadrava Marek, Kasalý.F), 49. Vylíčil (Kubát).Vyloučení: 6:6, navíc Žižka a Marek Hadrava 5+20, obě mužstva trestné střílení (proměněno). Využití: 2:2, V oslabení: 0:0, Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:4, 8:4, 8:5, 11:5. Rozhodčí: Grech – Fiala, Šulo

KLA: Kaššák (Tichý) – Koblitz, Drobný, Kozák, Žižka, Sklenička, Zicho, Sommer, Hrdlička, Toušek, Deveri, Andres, Jáchym, Huňady, Diviš, Toman, Nguyen, Schönauer, Neuman

PEL: Svoboda (Černý) – Kubát, Kasalý D., Hájek, Adam, Kůrka, Vysloužil, Beneš, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Kasalý F., Votápek, Vylíčil, Kopic, Roupec, Siřiště, Rossman

Vstup do utkání byl z obou stran opatrný, obrany hrály prim a nic nenasvědčovalo tomu, že v utkání uvidí fanoušci obou celků dohromady šestnáct branek. Vyrovnaný průběh první třetiny mohl ukončit v 11. minutě domácí Hrdlička, jenž zřejmě dostal puk za brankovou čáru, sudí však rozpažil. Klášterec ovšem postupně zvyšoval tempo hry a v 17. minutě se ujali domácí vedení po brance Patrika Huňadyho. Vzápětí mohl vyrovnat Votápek, ztroskotal však na domácím Kaššákovi.

Druhá třetina přinesla půltucet branek v pelhřimovské síti, které v podstatě rozhodly zápas. Ve 22. minutě využili domácí přesilovou hru, na konci pohledné kombinace stál Lukáš Hrdlička. Lední Medvědi ale zakrátko odpověděli. Ve 25. minutě propálil zblízka Kaššáka Martin Vysloužil a zdálo se, že Pelhřimov je zpět v zápase, opak byl však pravdou. O 63 vteřin později totiž přidal třetí branku Klášterce Danko Deveri, čímž otevřel svoje střelecké představení. Již na tříbrankový rozdíl upravil ve 30. minutě Marek Jáchym a dodal domácím potřebný klid. Domácí byli při chuti, hosté prožívali těžký herní útlum. Ve 34. minutě zatížil skóre domácí Patrik Huňady a hrozící debakl přivolal ve 38. minutě Danko Deveri, jenž proměnil trestné střílení. Katastrofální druhou třetinu z pohledu Pelhřimova pak završil ve 40. minutě Ondřej Toušek.

Do třetí části hry šli hosté s jasným cílem - zmírnit hrozící debakl. V pelhřimovské brance nahradil Dominika Svobodu Martin Černý. A zkraje poslední dvacetiminutovky se tento plán dařilo plnit. Ve 42. minutě proměnil trestné střílení Filip Beneš a o 28 vteřin později se po bratrské spolupráci prosadil Martin Hadrava. Když Martin Hadrava přidal ve 45. minutě svou druhou branku v zápase, vypadalo to, že se Pelhřimov nadechl k velké stíhací jízdě. Na zem ovšem vrátila hosty 46. minuta a v ní skórující Bronislav Andres. Ve 49. minutě vrátil Ledním Medvědům tečovanou střelou Adam Vylíčil, ovšem to bylo ze strany hostujícího celku vše. Definitivní pojistku přidali domácí v 56. minutě - nejprve završil svůj hattrick Danko Deveri a o 14 vteřin později završil potupnou "desítku" v pelhřimovské síti Jindřich Sklenička. Střelecký účet zápasu podtrhl v 58. minutě Danko Deveri.

Ledním Medvědům hrubě nevyšel vstup do druholigového ročníku 2015/2016. O své první body budou pelhřimovští hokejisté bojovat 19. září na ledě Písku.

Ohlasy po utkání

Pavel Inneman (Klášterec nad Ohří):

Dnes to byl můj první zápas na domácí střídačce. První dvě třetiny to z naší strany byl krásný hokej, měli jsme také trochu štěstí, že nám tam ty góly napadaly. Po obdrženém gólu na 2:1 nám pomohla třetí branka, odskočili jsme až na 7:1, myslím, že gólmanovi Pelhřimova nevyšel dneska den. Ale začátek třetí třetiny z naší strany katastrofální, do té doby jsme si hlídali střední pásmo, ale za stavu 7:4 jsem se strachoval o výsledek, další branky ovšem naše vítězství potvrdily.

Aleš Kučera (Pelhřimov):

Výsledek hovoří za vše. Přístup, kterým dnes hráči k zápasu přistoupili, asi nebyl úplně nejšťastnější. Každý hráč si to musí ve své hlavě srovnat. Řekli jsme si, že alespoň třetí třetinu vyhrajeme, abychom do dalšího zápasu šli se vztyčenou hlavou, ani to se nám dnes nepovedlo. Je to o přístupu a nasazení, to bylo z naší strany špatné.

Pavel Blažek