HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2010 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Hadrava sestřelil Milevsko dvěma góly a Spartak slaví výhru

Začátek utkání byl z pohledu domácích velice rozpačitý a Milevsko se zaslouženě dostalo do vedení. Ovšem před první sirénou dokázal vyrovnat Havel a poté začal povedený večer šestnáctiletému Hadravovi, který nejprve tečoval za Pance Roháčikovo nahození a poté v přesilové hře chladnokrevně zakončil svůj únik kličkou pod horní tyčku. Čtvrtou branku přidal uzdravený Dostál a Pelhřimov mohl slavit. Jiskřičku naděje Milevska ještě vytřepal v dlouhé přesilové hře Šulčík, ale vícekrát Jihočeši Dolejše v brance Spartaku nepřekonali.

Pelhřimov

19.12.2010
17:00
4:2
(1:1, 3:0, 0:1)
Milevsko
Branky a nahrávky: 15. Havel (Hadrava), 25. Hadrava (Roháčik), 29. Hadrava (Havel), 39. Dostál (Hrbatý) - 3. Květoň (Rezek), 54. Šulčík (Rezek). Rozhodčí: Chlaň - Polonyi, Tasch. Vyloučení: 5:7, navíc Roháčik (PEL) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 469.

PEL: Dolejš - Rašner, Plch, Roháčik, Fibikar, Šustr, Jelínek, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Hadrava - Barták, Dostál, Votápek

MIL: Panec - Štych, Klíma, Čunát, Cirulis, Tollinger, Štěrba, Silbernágl, Šulčík, Hamerle, Fořt, Květoň, Müller, Urbanec, Rezek, Matějka, Nikodém, Novák, Špánek

Do nedělního utkání nemohl nastoupit za Pelhřimov Plachý, jenž po rozbruslení ze zdravotních důvodů odstoupil a jeho místo v prvním útoku tak zaujal Dostál. Zápas začali lépe hosté. Faul Roháčika potrestal Květoň, přičemž mu situaci velice usnadnil Fibikar, který nepřesně směřoval přihrávku na Kubáta. Pelhřimov chtěl rychle odpovědět, ovšem Teclova střela z otočky skončila pouze na tyči Panecovy branky. Milevsko se snažilo o rychlý přístup k protihráčům a z toho pramenily časté nepřesnosti v rozehrávce svěřenců trenéra Melouna. V končící 15. minutě se o vyrovnávací gól postaral Havel, který k překvapení celého stadionu dostal puk za záda milevského brankáře.

V úvodu druhé třetiny se tlačili více do koncovky domácí, ale brankář Panec nepropustil za svá záda žádný kotouč. To ovšem neplatilo do 25. minuty. Roháčik nahazoval před bránu a Hadrava chytře ze vzduchu tečoval mimo dosah strážce milevské svatyně. Tato branka dostala domácí na koně. Jihočeši se dlouho bránili a v útoku byli bezzubí. Tlak domácích byl korunován o čtyři minuty později. Havel našel přesným pasem Hadravu, který se sám řítil na brankaře a bekhendovým blafákem nedal brankáři hostí žádnou šanci.

Po tomto zásahu se však Spartak uchýlil především k bránění svého náskoku a do útoku se vydával zřídkakdy. V závěrečných minutách byl na ledě hlavní postavou pelhřimovský gólman Dolejš, jenž čelil spršce střel, nýbrž všechny pokusy dokázal polapit. Při sílícím náporu hostů však Spartak počtvrté udeřil. Hrbatý sklepl ze vzduchu pro Dostála a s jeho střelou pod víko nemohl Panec nic dělat.

V dobrém světle se dnes ukazovala především třetí lajna domácích. Hýřila pohybem, ale při vší smůle se jí nepodařilo skórovat. Největší šanci třetí pětky zahodil před koncem třetiny Barták, když před ním zívala prázdná klec, avšak soupeř dokázal svojí holí vytěsnit jeho ránu z brankoviště.

Jihočeši začali poslední periodu tlakem, který pramenil z doznívajícího vyloučení Beneše. Vytvořili si šance, ale Dolejš odolal. Ve 48. minutě však zazvonila tyč za šestnáctiletým gólmanem, to když z pravého kruhu pálil Urbanec. O dvě minuty déle odstavil tvrdým zákrokem Roháčik milevského útočníka Matějku, který se dlouho nemohl z ledu sebrat a do kabiny ho museli doprovodit až funkcionáři týmu. Pelhřimovský bek však vyfasoval trest do konce utkání a Pelhřimov se musel bránit pětiminutovými oslabení.

Následovalo tedy oslabení, které Spartak bez problémů zvládal až do 54. minuty. Šulčík se prosmýkl po levé straně, objel Dolejše a zasunul do prázdné pelhřimovské brány. Ze strany hostů naštěstí další úder nepřišel a domácí udrželi dvoubrankové vedení. Po dvou předchozích porážkách, především po debaklu z minulého kola, se Spartak oklepal a opět naplno bodoval. Na tento úspěch můžou pelhřimovští hokejisté navázat už ve středu, kdy na svém ledě přivítají rivala ze Žďáru nad Sázavou.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Pelhřimova): Zápas jsme sice nezačali nejlépe, ale šťastnou brankou jsme se vrátili do zápasu. Předvedli jsme bojovný hokej a opět velkou touhu po bodech. Dobře nám zase zachytal Dolejš, ale pochválit musím celé mužstvo, protože i bez Plachého a následně i bez Roháčika dokázalo bojovat naplno.

Tomáš Bečka