HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.09.2010 | Jiří Rada | A-tým

Úvodní utkání Pelhřimovu hrubě nevyšlo

Pelhřimov se musel v prvním kole druhé ligy obejít hned bez několika hráčů základní sestavy a příležitost tedy dostali opět mladí junioři. Spartak již od začátku utkání tahal za kratší konec. Domácí se rychle ujali dvoubrankového vedení na které ovšem dokázal odpovědět dvěma góly Havel. To ovšem bylo ze strany červenobílých vše a úřadovali již pouze domácí, kteří Pelhřimov doslova deklasovali 7:2.

Benešov

11.09.2010
17:00
7:2
(2:1, 3:1, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 3. Kocman (Zeman), 4. Bosas (Kouba), 28. Kaňka (Bosas), 29. Kocman (Kouba, Vacek), 38. Kaňka (Zeman), 59. Jonáš (Verbík J., Kaňka), 60. Holánek (Stařec) - 12. Havel (Suk), 23. Havel (Suk) . Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 7:2.

BNS: Maláč - Kouba, Zeman, Košatka, Verbík R., Verbík J., Srdínko, Kaňka, Burian, Holánek, Jonáš, Bosas, David, Jágr, Kocman, Vacek, Strnad, Starec, Burda, Drda

PEL: Čekal - Rašner, Šustr, Jelínek, Roháčik, Lazorišák, Zelený, Beneš - Tecl, Dostál, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Hadrava, Votápek, Hubata - Zadražil, Štěcha

Pelhřimov se musel v úvodním utkání druhé ligy obejít bez Plachého, Plcha, Linharta a Melouna, které sužují zdravotní problémy. Do branky se také nepostavil Vasquez, nýbrž Čekal, neboť kanadský brankář ještě nemá k dispozici registraci. Domácí do utkání doslova vlétli a již od 3. minuty vedli zásluhou Kocmana. Ovšem aby toho nebylo málo, tak o minutu déle využil zaváhání pelhřimovského brankáře Bosas, jenž pouze uklidil puk do prázdné branky. I nadále s předvedenou hrou byli více spokojeni domácí Lvi. Ve 12. minutě premiérovou trefu Spartaku zařídil Havel, jenž se štěstím poprvé propálil Maláče. Hosté i po snižující brance působili ustrašeným dojmem, ale skóre se již nezměnilo a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro Vodní Lvi.

Hostům z Pelhřimova se nástup do druhé periody povedl a ve 23. minutě Maláč kapituloval podruhé. Havel si dokázal vytvořit potřebný prostor a s klidem zasunul touš pod ležícího benešovského brankáře a začínalo se opět od nuly. Ovšem ve 27. minutě putovali za katr v krátkém sledu po sobě dva hostující hráči a domácím se podařilo proměnit nejprve přesilovou hru 5 na 3 a poté i 5 na 4. Tím Pelhřimov opět ztrácel dva góly. Snaha se pelhřimovským hokejistům nedala upřít, ale Maláč v brance Benešova působil jako nedobytná tvrz a nevyzrál na něho ani ostrostřelec Kubát. V závěru druhé části musel Čekal opět lovit puk ze své sítě, neboť domácí předvedli krásnou akci a z druhé vlny se trefil kapitán Kaňka.

Poslední část přinesla podobný obraz hry jako ta druhá. Domácím se dařilo rozebírat pelhřimovskou hru do posledního detailu. Hostům nevycházeli ani přesilové hry, ve kterých se velice trápili a dokonce nabízeli šance i soupeři. V 57. minutě ujel benešovské obraně Kubát, ale ani tentokrát nenašel recept na Maláče. Skóre se přeci jenom měnilo, ale na druhé straně. Přečíslení 2 na 1 proměnil Jonáš a v posledních vteřinách zápasu upravil na 7:2 pro domácí Holánek.

Jiří Rada