HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.08.2010 | Jiří Rada | Mládež

Kanadský tým odjížděl s prázdnou

Pro všechny pelhřimovské hráče to byl jistě jeden z životních zápasů, neboť hrát proti kanadskému týmu se nepoštěstí leckomu. Utkání mělo slavnostní zahájení, po kterém začal rychlý a velice tvrdý, přičemž čistý hokej. Do vedení se dostali jako první hosté, ale to bylo v tomto zápase poprvé a naposledy. Domácí se kanadských hochů nezalekli a brzy si na tvrdou hru zvykli. Svou bojovností ovšem dokázali kanadské kolegy předčít a zaslouženě vyhráli.

Pelhřimov

05.08.2010
18:00
7:4
(2:1, 2:2, 3:1)
Wild Aces CAN
Branky a nahrávky: 4. Hadrava (Mozr), 17. Doubek, 25. Hadrava (Mozr), 29. Vitera (Jírů), 42. Vrátný (Havel), 54. Hadrava (Kubíček), 56. Beránek (Vitera) - 2. Young, 25. Ashby (Young), 39. Girgis (Ashby), 60. Young. Rozhodčí: Miksa, Matoušek. Vyloučení: 12:12. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3, 7:3, 7:4.

PEL: Nikodým (od 30. Rada) - Kasalý, Bříza, Litomiský, Červený, Doubek, Jírů, Mozr - Hadrava, Kubíček, Vrátný, Zajíček, Havel, Hlavnička, Barták, Vitera, Novotný, Beránek, Pavlíček, Žuček

WLD: Schwartz (od 30. Donnan) - Gionnoccaro, St. John-Lene, Chapple, Forest-Reid, Fitzgerald, Johns, Young, Hopley, Parete, Dell, Girgis, Rennie, Chambers, Davies, Darling, Thompson, Turpin, Ashby, Sequin, Cote

Utkání začalo velmi zostra a pelhřimovští hokejisté byli z kanadského stylu hry doslova zaskočeni. Netrvalo dlouho a Wild Aces se ujali vedení. Pelhřimovští ovšem dokázali rychle zareagovat a zásluhou kapitána Hadravy srovnali stav utkání na 1:1. „Byl to skvělý zážitek pro každého z nás. Máme se pořád od Kanaďanů co učit, ale české srdíčko je české srdíčko. Bez něj se vyhrávat nedá, “ má jasno dosavadní kapitán staršího dorostu Marek Hadrava. Je také ale nutno říci, že Spartak nastoupil do utkání s hodně slepenou sestavou, neboť starších dorostenců je v Pelhřimově pomálu. Proto do utkání nastoupili také junioři. Jedním z nich byl i Jan Doubek, kterému se také podařilo rozvlnit síť za kanadským brankářem Schwartzem. První třetinu také zpestřil pěstní souboj domácího Bartáka s Ashbym, který na body jednoznačně vyhrál zámořský bijec. Pelhřimov soupeři dokázal tvrdou hru opětovat, což přineslo své ovoce v podobě branek. V polovině utkání za stavu 4:2 pro domácí nahradil v brance Pelhřimova Nikodýma střídající Rada. Spartak dokázal ve třetí třetině získat náskok čtyř branek, na který již hosté nedokázali odvrátit. Deset vteřin před koncem utkání ještě snížil na rozdíl tří gólů svým druhým gólem v zápase Ashby, ale to bylo vše a domácí se právem radovali z výhry. Poděkování také patří desítkám fanoušků, kteří si našli cestu na zimní stadion a vytvořili tak domácím mladíkům skvělou atmosféru.

Jiří Rada