HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.02.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poslední kolo základní části pošle Pelhřimov do Ledče nad Sázavou


Základní část Krajské ligy Vysočiny spěje ke svému konci. Poutníky čeká před vyřazovací částí poslední zápas, který odehrají pelhřimovští hokejisté na ledě Ledče nad Sázavou. Utkání se odehraje v neděli 25.února a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

HC Ledeč nad Sázavou

Aktuální hokejová sezóna není tou, na kterou by v Ledči nad Sázavou rádi vzpomínali. Přitom Ledečtí úvod letošního ročníku zvládli, když doma brali bod za porážku s Telčí (5:6 po prodloužení), následovala ale jasná výhra na ledě Bystřice nad Pernštejnem (1:8) a další jednobodová porážka, tentokrát si z Ledče odvezl body Humpolec (3:4 po prodloužení). Následujících pět zápasů ale v Ledči nad Sázavou nezaznamenali přísun jediného bodu a toto bodově hluché období ukončila až domácí výhra s Náměští nad Oslavou (6:5 po prodloužení). Od té doby ale Ledečtí opět najeli na sérii porážek, která byla sice přerušena domácí výhrou nad Bystřicí nad Pernštejnem (5:3), ale další ztráty na sebe nedaly dlouho čekat a Ledeč se propadala tabulkou mimo pozice zajišťující účast v play-off. Zatím poslední duel Ledče nad Sázavou skončil debaklem na ledě Náměště nad Oslavou. Domácí bojovali o poslední místo v play-off a svého soupeře vůbec nešetřili, neboť mu na cestu k Sázavě přibalili porážku 11:1. Ledeč nad Sázavou má aktuálně na kontě 10 bodů a na desátém místě tabulky Krajské ligy Vysočiny již zůstane i po ukončení základní části.

Jasnou jedničkou mezi třemi tyčemi Ledče nad Sázavou je v této sezóně Ondřej Machotka, který naskočil do sedmnácti duelů. Záda mu v této sezóně kryjí Vladimír Menšík či Jakub Dundáček. Produktivita Ledče se v této sezóně opírá především o příspěvek Miroslava Sedláčka. Hráč, který prošel mládežnickými výběry konkurenta ze Světlé nad Sázavou či Havlíčkova Brodu, v letošní sezóně vsítil patnáct branek a přidal i stejný počet asistencí. S odstupem najdeme na dalších místech produktivity Ledče Jakuba Krajíčka (14+8) či Marka Vantucha (4+10). Poslední jméno nemusí být skalním pelhřimovským fanouškům neznámé, neboť Marek Vantuch nosil v sezóně 2015/2016 krátce i pelhřimovský druholigový dres.

Vzájemný zápas Pelhřimova a Ledče nad Sázavou v letošní sezóně

Ledeč nad Sázavou zavítala na pelhřimovský led v rámci jedenáctého kola, Poutníci předvedli dominantní výkon v každé třetině a zapsali další vysoké vítězství v soutěži. V první třetině si Poutníci vybudovali dvoubrankové vedení zásluhou Josefa Vrátného a Filipa Kasalého. Josef Vrátný zkraje druhé třetiny navýšil pelhřimovské vedení a i když hosté snížili, do konce druhé dvacetiminutovky zatížili hostující konto Martin Hadrava a Tomáš Cejpek. Hosté se po návratu z šatny do třetí třetiny ani nestačili rozkoukat a inkasovali další branky z hole Martina Hadravy a Josefa Vrátného, hosté sice vzápětí snížili, ale Marek Hadrava krátce před koncem třetí třetiny uzavřel na konečných 8:2 pro Pelhřimov.

Oba soupeři mají v základní části své jisté. Poutníci po špatném úvodu sezóny zabrali v pravý čas a sérií šestnácti zápasů, ve kterých ztratili pouhé tři body, se propracovali až na druhé místo konečné tabulky. Ledečtí naopak po nadějném startu do sezóny zažili v jejím dalším průběhu spíše zklamání a o jejich neúčasti ve vyřazovacích bojích je již několik týdnů jasno. Z pohledu Poutníků jde především o dobré načasování formy před finální částí sezóny. Zakončí Poutníci základní část vítězně nebo se rozroste hubené bodové konto Ledče? To se dozvíme v neděli 25.února po sedmé hodině večerní.

Pavel Blažek