HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.02.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poslední domácí zápas základní části, do Pelhřimova přijede Velká Bíteš


Do konce základní části Krajské ligy Vysočiny zbývá odehrát pouhá dvě kola. Poutníci se opět představí na domácím ledě a soupeřem jim bude Velká Bíteš, která bojuje o poslední postupové místo do play-off. Utkání se odehraje netradičně v pátek 16 února a úvodní buly bude vhozeno v 19 hodin.

HC Spartak Velká Bíteš

Velká Bíteš prožila bodově bohatší úvod soutěže, když v úvodních třech kolech získala pět bodů za vítězství v Humpolci (3:4 po prodloužení) a doma proti Ledči nad Sázavou (6:5), poté ale přišly nevyrovnané výkony a postupný pád tabulkou. Začátkem listopadu sice opět Spartakovci zvítězili dvakrát za sebou, z Velké Bíteše se bez bodů vracela rezerva Velkého Meziříčí (7:2) i Chotěboř (4:3), ale poté přišla série čtyř bezbodových zápasů. V posledních zápasech ale Velká Bíteš boduje o něco více, například výhra na ledě Světlé nad Sázavou (2:3) má svou cenu a Spartakovce jistě není radno podceňovat. V zatím posledním duelu ovšem Velká Bíteš ztratila důležité body v boji o play-off, když v přímé bitvě o poslední postupové místo do elitní osmičky podlehli Spartakovci na domácím ledě Náměšti nad Oslavou (4:5 po prodloužení). Právě před Náměští nad Oslavou se nyní v tabulce nachází Velká Bíteš na osmém místě, náskok dvou bodů ale není výrazný - Náměšť nad Oslavou má navíc zápas k dobru a výhodnější los.

Jedničkou mezi třemi tyčemi Spartaku je Jakub Bartošek, který dosud naskočil do šestnácti duelů. Jen sporadicky se v této sezóně dostali do zápasu Kryštof Kepák, Jan Kovář či Tomáš Alexa. V poli je největším sběratelem kanadských bodů Jiří Svatuška. Odchovanec Jihlavy či Znojma, který se v minulosti proháněl po druholigových kluzištích v dresu jindřichohradeckého Vajgaru či v krajské lize v dresu brněnské Techniky, v letošní sezóně vsítil devět branek a na dalších pět branek přihrál. S devíti zásahy je Svatuška také střeleckým lídrem Spartaku. Dalšími výrazněji bodujícími hráči v dresu Velké Bíteše jsou Tomáš Dittrich (4+7) či David Jarolím (6+4).

Vzájemný zápas Pelhřimova a Velké Bíteše v letošní sezóně

Poutníci zavítali do Velké Bíteše v rámci desátého kola a svému soupeři nastříleli nejvíce branek v probíhající sezóně. V každé třetině předvedli pelhřimovští hráči dominantní výkon a o jejich vítezství bylo v podstatě rozhodnuto ještě před polovinou zápasu. Na úvodní branky Martina Vysloužila a Jiřího Kochrdy sice domácí záhy reagovali, ale ještě do konce první třetiny vrátil Poutníkům dvoubrankový náskok Martin Hadrava. Ve druhé třetině pak navýšili domácí vedení Filip Kasalý s Josefem Vrátným a i když krátce poté přidali domácí svou druhou branku v zápase, ještě ve druhé třetině Poutníci odskočili brankami Jiřího Kochrdy, Jana Štěrby a Vladimíra Srnského. Třetí třetina se dohrávala pouze z povinnosti, i tak ale do branky Velké Bíteše doputovaly další tři kotouče po dvou zásazích Josefa Vrátného a jedné trefě Marka Hadravy. Poutníci zvítězili na ledě Velké Bíteše jednoznačně 2:11.

Poslední domácí zápas v základní části nemusí Poutníky čekat nic snadného. Velká Bíteš potřebuje každý bod pro postup do play-off, ale i motivace Poutníků je silná - vítězství pelhřimovskému celku zajistí minimálně druhé místo po základní části a také stále možnost, že v případě zaváhání Moravských Budějovic mohou Poutníci pomýšlet i na triumf v základní části Krajské ligy Vysočiny. Podpora fanoušků může být rozhodujícím faktorem, proto si v pátek večer udělejte čas a podpořte Poutníky v cestě za dvanáctým vítězstvím v řadě. Zůstanou tři body u Bělé nebo budeme svědky překvapení na úkor favorita? To se dozvíme již tento pátek 16.února krátce po deváté hodině večerní.

Pavel Blažek