HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.02.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Jeden z vrcholů základní části klepe na dveře. Poutníci míří k Derby do Humpolce!


Poutníci mají před sebou zápas, který představuje jeden z vrcholů sezóny jak pro samotné hráče, tak i pro pelhřimovské fanoušky. V neděli 11.února cestují hráči s poutníkem na prsou na led geograficky nejbližšího rivala - do Humpolce. Derby regionálních rivalů začne v 17 hodin a 30 minut.

HC Humpolec, z.s.

Humpolečtí hokejisté vstoupili do sezóny s mírnou ztrátou, neboť Velká Bíteš si z Humpolce odvezla dva body za výhru 3:4 po prodloužení. Následně stejným výsledkem Humpolec zvítězil v Ledči nad Sázavou a nevýrazný vstup do sezóny podtrhli pod Orlíkem domácí porážkou s moravskobudějovickými Žihadly (0:6). Následně ale Humpolec zvítězil ve Světlé nad Sázavou 4:5 po nájezdech, čímž začala série devíti zápasů, ve kterých tým z podhradí Orlíku nenašel přemožitele. Během této série Humpolečtí zvítězili například v Chotěboři (3:4 po prodloužení) či v Pelhřimově. Na desátou výhru v řadě ale Humpolec nedosáhl, v Moravských Budějovicích padli Humpolečtí 7:3. Od té doby Humpolec střídá vítězství a porážky, stále si ale udržuje postavení v horní polovině tabulky. Poslední utkání ale našemu nejbližšímu soupeři nevyšlo podle představ, z ledu Náměště nad Oslavou se Humpolečtí vraceli bez bodů a s porážkou 6:1. Humpolci patří ve vyrovnaném středu tabulky pátá pozice s 31 body, na druhé Poutníky ztrácí Humpolec 6 bodů.

V brankovišti Humpolce dostává nejvíce prostoru Filip Krejčí, který naskočil do plných sedmnácti duelů. Jeho náhradníky jsou Martin Urban či Vít Jirák. V poli je největším sběratelem bodů Pavel Hendrych. Útočník, který prošel mládežnickými výběry Jihlavy, Havlíčkova Brodu a který se v ročníku 2017/2018 krátce objevil i v tehdy druholigovém Pelhřimově, v aktuální sezóně mířil osmnáctkrát do černého navrch přidal i devět asistencí. Dalšími produktivními útočníky Humpolce jsou Jan Brázda (9+16) či Matěj Daňhel (8+12).

Vzájemný zápas Pelhřimova a Humpolce v letošní sezóně

Poutníci hostili Humpolec v rámci 9.kola a regionální rival je v aktuální sezóně zatím posledním týmem, který dokázal pelhřimovský tým porazit. Ve vyrovnaném utkání se jako první prosadili hosté, ale ještě v první třetině vyrovnal za Poutníky Martin Hadrava. Ve zbytku utkání byli hlavními hvězdami oba brankáři, pelhřimovský Zour i humpolecký Krejčí a atraktivní duel muselo rozhodnout až prodloužení. V něm získali Humpolečtí bod navíc po zásahu Pavelce a k dálnici D1 tedy putovalo vítězství 1:2 po prodloužení.

Zápas v Humpolci může napovědět mnohé o ambicích obou celků v rozhodující fázi sezóny. Poutníci velmi pravděpodobně zahájí vyřazovací část s výhodou domácího prostředí, naopak Humpolečtí musí o první čtyřku ještě zabojovat. Pelhřimovský tým spoléhá na pomoc svých fanoušků, kteří se chystají pod Orlíkem vytvořit atmosféru hodnou kvalitě očekávaného zápasu. Pelhřimovský fanklub organizuje autobusový zájezd, kdy v autobuse stále zbývají některá volná místa. Zájemci o místenku ve fanouškovském autobuse mohou kontaktovat Michala Krátkého či kteréhokoliv člena fanklubu. Atraktivní duel, který by měl být jedním z vrcholů sezóny pro Pelhřimov i Humpolec, se blíží, proto neváhejte a podpořte pelhřimovské hokejisty pod Orlíkem v hojném počtu.

Pavel Blažek