HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.02.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Další domácí zápas klepe na dveře, Poutníci hostí Bystřici nad Pernštejnem


Úvodní část Krajské ligy Vysočiny pomalu míří do svého závěru, o víkendu je na programu již 19.kolo základní části a v jeho rámci se Poutníci opět představí na domácím ledě. Soupeřem pelhřimovských hokejistů bude Bystřice nad Pernštejnem. Utkání se odehraje v sobotu 3.února a úvodní buly má stanovený čas 17 hodin.

HC Orli Bystřice nad Pernštejnem

S blížícím se koncem základní části Krajské ligy Vysočiny začíná být jasnější nejen složení postupujících do play-off, ale také obsazení nepopulární poslední pozice v tabulce soutěže. A právě Orli z Bystřice nad Pernštejnem jsou, společně s Ledčí nad Sázavou, největšími adepty na toto umístění. Sezóna Orlům vůbec nevychází a hráči Bystřice nad Pernštejnem dosud získali pouze 6 bodů - a všechny proti jednomu soupeři - Orli dvakrát v této sezóně porazili Velkou Bíteš, nejprve hned v úvodu soutěže na jejím ledě (1:2) a poté i v domácí aréně (5:2). V ostatních zápasech Orli nezískali ani bod a někdy si připsali vysoké porážky. Tu nejvyšší utrpěli Orli v domácím zápase s Chotěboří, hosté neměli slitování a připravili Orlům porážku 1:17. Aktuálně získané body stačí Orlům na to, aby s čtyřbodovým odstupem hleděli na Ledeč nad Sázavou, jenž aktuálně okupuje desátou příčku v tabulce Krajské ligy Vysočiny.

Brankoviště Orlů i v této sezóně střeží nejčastěji Tomáš Beno, který dosud naskočil do čtrnácti duelů. Náhradními variantami v Bystřici nad Pernštejnem je nasazení Františka Königa či Jakuba Škorpíka. Jasným lídrem kanadského bodování Orlů v této sezóně je Jan Ludvík. Zkušený odchovanec hokeje v Jihlavě či Žďáře nad Sázavou v aktuálním ročníku zaznamenal čtrnáct branek a navrch přidal i devět asistencí. Se čtrnácti brankami je Ludvík jasným lídrem i mezi střelci Orlů, Ludvíkovy góly tvoří zhruba jednu třetinu všech vstřelených branek, kterých Orli dosáhli v soutěžních zápasech tohoto ročníku Krajské ligy. Dalšími stavebními kameny produktivity Orlů jsou Jiří Burian (5+12) či Daniel Bednář (5+5).

Vzájemný zápas Pelhřimova a Bystřice nad Pernštejnem v této sezóně

Poutníci vyrazili k dohrávce 8.kola na led Bystřice nad Pernštejnem až letos v lednu a domácí tým kladl favorizovaným Poutníkům srdnatý odpor. Skóre utkání otevřel David Šulák, ovšem ještě v první třetině domácí dvěma brankami převrátili skóre na svou stranu. V závěru druhé dvacetiminutovky vyrovnal Petr Votápek, ale byli to opět domácí, kteří odcházeli podruhé do kabin s jednobrankovým náskokem. Zápas se lámal ve třetí třetině, nejprve David Šulák s Filipem Kasalým poslali Poutníky do vedení, ale houževnatí Orli zanedlouho opět docílili vyrovnaného stavu utkání. V závěru utkání pak definitivně rozhodli o vítězství Poutníků slepené branky Vladimíra Porta, Matyáše Machovského a Petra Votápka. Pelhřimov vyhrál na ledě Bystřice nad Pernštejnem 4:7.

Před Poutníky jsou poslední čtyři duely základní části a pelhřimovský tým bojuje o každý bod, aby si zajistil co nejvýhodnější pozici před vyřazovací částí. V této honbě za důležitými body spoléhají hokejisté i na své fanoušky, proto neváhejte a přijďte v sobotní podvečer podpořit Poutníky proti soupeři, který je sice papírovým outsiderem, ale v této sezóně již ukázal, že se nevzdává a bojuje do posledních minut. Přidají Poutníci desáté vítězství v řadě nebo se u Bělé zrodí překvapení na úkor favorita? To se dozvíme již tuto sobotu 3.února po sedmé hodině večerní.

Pavel Blažek