HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.01.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci zabojují o další body na ledě Telče


18.kolo Krajské ligy Vysočiny otevírá své brány a v jeho rámci čeká Poutníky další nelehký úkol - soupeřem pelhřimovských hokejistů budou hráči Telče, kteří se pohybují v horní polovině průběžné tabulky. Zápas se na telčském ledě odehraje v neděli 28.ledna a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

SK Telč

Hráči Telče vstoupili do sezóny ve velkém stylu a po výhře v Ledči nad Sázavou (5:6 po nájezdech) si v domácím prostředí vyšlápli i na moravskobudějovická Žihadla (5:4). Z ledu Sklářů ale Telč poprvé odešla z ledu bez bodů (4:3), ovšem poté přišla série tří vítězství, kterou ukončili až Poutníci při vzájemném duelu u Bělé. Od té doby hráči Telče na podobnou bodovou šňůru nenavázali a Telč pravidelně střídá vítězství a porážky. Ale Telč dokázala ve zmíněném období vítězit i proti favoritům soutěže, bez bodů se z Telče vraceli Skláři ze Světlé nad Sázavou (4:2). Telč ještě čeká domácí dohrávka s Chotěboří, zatím poslední duel zavedl hráče Telče do Náměště nad Oslavou, kde Telč zvítězila 5:8. Aktuálně se Telč nachází na pátém místě s 29 body, na třetí Poutníky ztrácí Telč dva body.

Neobvykle vysoký počet brankářů se v letošní sezóně vystřídal v brankovišti Telče. Největší porci zápasů v dresu Telče odchytali Martin Jan a Karel Horák, oba naskočili do pěti zápasů. Menší porci minut pak posbírali další čtyři brankáři. Telč pak hodně spoléhá na bodový příspěvek Josefa Berky. Jihlavský odchovanec prožívá povedenou sezónu, ve třinácti zápasech vsítil Berka sedmnáct branek a navrch přidal i dvanáct asistencí. Tato čísla vynesla Berku mezi nejlepší útočníky soutěže. Pěknou produktivitou se dále pyšní Vojtěch Kret (10+11) či David Smejkal (9+10).

Vzájemný duel Pelhřimova a Telče v letošní sezóně

Poutníci hostili Telč v rámci 7.kole a pelhřimovští hokejisté v zápase potvrdili stoupající formu. Úvod ale patřil hostům, kteří již ve 2.minutě otevřeli skóre, ale zanedlouho bylo vyrovnáno po zásahu Martina Hadravy. Telč v první třetině ještě jednou odskočila do vedení, ale ještě do první sirény otočili počítadlem skóre ve prospěch Poutníků Martin Hadrava a Petr Votápek. Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy Poutníci přidali po dominantním výkonu další tři zásahy, jejichž autory se postupně stali Martin Hadrava, David Šulák a Josef Vrátný. Ve třetí třetině ale Telč nesložila zbraně a po dvou trefách zdramatizovali hosté závěr zápasu, Telč byla i blízko kontaktní brance, ale Poutníci již nepřipustili další komplikace a zapsali do tabulky tři body za vítězství 6:4.

Pelhřimovští hokejisté drží sérii osmi vítězných duelů, díky kterým jsou Poutníci v kontaktu s nejlepšími týmy soutěže. Duel na telčském ledě může pelhřimovské hokejisty posunout blíže nejvyšším příčkám, ale bodový zisk Telče by mohl usadit Poutníky okolo napnutého středu tabulky. Z uvedeného je patrná důležitost nedělního duelu, který může napovědět mnohé o ambicích obou týmů před závěrem základní části. V nedělním podvečeru bude jasné, který scénář se naplní.

Pavel Blažek