HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.01.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poprvé v roce 2024 vyjedou Poutníci k zápasu, o body zabojují na ledě Chotěboře


Před Poutníky je v rámci blížícího se 15.kola Krajské ligy Vysočiny další nelehký úkol. Los soutěže poslal tentokrát pelhřimovské hokejisty na led Chotěboře. Bitva sousedů v tabulce, kteří myslí na vyšší příčky, se odehraje v sobotu 6.ledna a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

HC Chotěboř

Hokejisté Chotěboře rozjeli aktuální soutěžní ročník dobře a po domácím vítězství nad Velkým Meziříčím (6:2) kralovala Chotěboř i na ledě Pelhřimova. Strmý rozlet našeho sobotního soupeře trochu přibrzdila Telč, která si z Chotěboře odvezla výhru 3:4. Ale pak opět Chotěboř zapsala dvě vítězství proti slabším celkům, ve kterých Chotěboř kromě bodů zapsala i vysoké brankové příděly na konto svých soupeřů. Chotěboř v domácím prostředí vyprovodila Náměšť nad Oslavou (9:3) a v Bystřici nad Pernštejnem nadělila domácímu týmu rovnou 17 branek při výhře 1:17. V listopadu ale přišlo bodově chudší období, kdy Chotěboř posbírala pouze šest bodů v pěti zápasech, což se následně odrazilo i na postavení týmu v tabulce. Na vítěznou vlnu se snažili hráči naskočit po vítězství ve Velkém Meziříčí (3:6), ale poté je opět srazila porážka, z ledu Náměště nad Oslavou se Chotěboř vracela bez bodu po prohře 4:2. S 21 body patří Chotěboři šesté místo v průběžné tabulce Krajské ligy Vysočiny, pátý Pelhřimov se na svého sobotního soupeře kouká s jednobodovým náskokem.

Jedničkou mezi třemi tyčemi Chotěboře je Matěj Pešek, který zasáhl v letošní sezóně do jedenácti zápasů a své kolegy - Richarda Rulfa, Tomáše Hamariče a Kamila Shashe pustil do brány pouze na několik desítek minut. Produktivitě Chotěboře vládne dvojice Petr Mašek - Václav Svoboda. Oba útočníci patří mezi dlouhodobé opory Chotěboře, Petr Mašek v letošní sezóně zatížil konta soupeřových brankářů devíti brankami a svým spoluhráčům rozdal patnáct gólových přihrávek. Václav Svoboda pak zaostává o jedinou asistenci (9+14). Dalšími produktivními hráči na soupisce Chotěboře jsou Filip Dymák (8+11) či Martin Vlček (7+12).

Vzájemný duel Pelhřimova a Chotěboře v letošní sezóně

Ve čtvrtém kole Poutníci hostili Chotěboř na svém ledě a tímto zápasem vrcholil nepovedený vstup pelhřimovského týmu do soutěže. Hosté šli brzy do vedení, za Poutníky sice ještě v první třetině vyrovnal Martin Hadrava, ale Chotěboř si brzy vzala vedení zpět. Ve druhé třetině sice opět za domácí skóroval Martin Hadrava, ovšem hosté čtyřmi brankami nasměrovali utkání ke svému vítězství. Ve třetí třetině oba celky zapsaly po jedné brance, na pelhřimovské straně korigoval stav utkání Ondřej Šťáva, ale to bylo ze strany Poutníků vše. Chotěboř zvítězila v Pelhřimově přesvědčivě 3:7.

Poutníci nyní drží sérii osmi zápasů, ve kterých vždy bodovali a připsali si sedm vítězství, díky kterým se drží v kontaktu s nejlepšími týmy soutěže. Domácí naopak prožívají opačný průběh sezóny, po nadějném startu přišly ztráty, které Chotěboř srazily do poloviny průběžné tabulky. Budou uvedené trendy pokračovat? To bude jasné v sobotu 6.ledna po sedmé hodině večerní.

Pavel Blažek