HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.05.2018 | Klub, foto: hcdukla.cz | A-tým

Finalizuje dohoda s dvojnásobným mistrem ČR - Markem Melenovským


Právě v těchto dnech finalizují poslední detaily vzájemné spolupráce jihlavské Dukly a pelhřimovských Ledních Medvědů. Úzká spolupráce právě těchto klubů by měla přinést změny nejenom v mládežnickým hokejem, ale také tom dospělém. Ten by měl mít pod svými křídly dvojnásobný hokejový mistr České Republiky - Marek Melenovský. Jednačtyřicetiletý rodák z Pelhřimova se netají velkými ambicemi, které doplňují jeho nepřeberné zkušenosti a přirozená autorita.

Vzájemná spolupráce by měla přinést do druholigového kádru konkurenci a to zejména v podobě jihlavských hráčů bojujících o dres Dukly. Letní příprava by měla začít již 21. května a probíhat by měla jak v Pelhřimově, tak Jihlavě. "Pelhřimovští hráči budou trénovat třikrát týdně a jihlavští pětkrát týdně, přičemž na pelhřimovských trénincích by měli být všichni hráči bojující o druholigové místo," upřesnil plány letní přípravy manažer Medvědů Aleš Kučera. Po měsíční dřině tak přijde krátké volno a s největší pravděpodobností nástup na led, kde bude finalizovat druholigová podoba kádru Ledních Medvědů. 

Budoucí trenér Marek Melenovský také počítá s tím, že celé přípravy se aktivně zúčastní a pokud nastanou okolnosti a potřeby, bude připravený znovu naskočit do soutěžního utkání, což je velké lákadlo pro pelhřimovské fanoušky.

Změny by měly nastat i u mládežnických celků, kde dojde k vzájemnému doplnění hráčů a tím i zlepšení herních výsledků. "Vzájemná dohoda se již finalizuje a pevně věříme, že ji co nejdříve podepíšeme a potvrdíme ji tak i úředně. Je to pro nás velká šance, jak se posunout dál. Jednadvacátého května se všichni již sejdeme v Pelhřimově a začneme pracovat na konkrétních bodech přípravy," prozradil plány Kučera.

Marek Melenovský

Marek Melenovský se narodil 30. března 1977 v Pelhřimově a hokejové vyrůstal v Jihlavě, kde také odehrál převážnou část své dlouhé hokejové kariéry. V roce 1995 byl draftován organizací Toronto Maple Leafs, kde v sezóně 1996/1997 nastupoval za farmářský celek St. John´s Maple Leafs. Po konci sezóny se vrátil zpět do mateřské Dukly odkud odešel až v ročníku 1999/2000. Po štacích v Havířově, Vítkovicích, Třinci, Zlínu a Karlových Varech se na sklonku své kariéry opět vrátil na Vysočinu, kde v roce 2016 ukončil aktivní hokejovou kariéru. 

Klub, foto: hcdukla.cz