HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.12.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Derby Vysočiny před námi - Pelhřimov míří na horký žďárský led


21. kolo druhé hokejové ligy má na programu zápas s příchutí Derby - Lední Medvědi se podruhé za sebou představí na soupeřově hřišti, tentokrát na ledě Žďáru nad Sázavou. Zápas se odehraje v sobotu 16.prosince a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin a 30 minut.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 3:4

SKLH Žďár nad Sázavou

Plameny vstoupily do aktuální sezóny ve vysokém tempu, prvních pět kol hokejisté z Bouchalek nenašli přemožitele. Tuto sérii však následně rázně utla Žihadla z Moravských Budějovic, když na svém ledě žlutočerní zvítězili přesvědčivě 10:4. Tím byla zároveň odstartována menší krize Plamenů, avšak poté chytli svěřenci trenéra Konečného opět slinu a od poloviny října Žďár nad Sázavou nebodoval jen ve dvou utkáních - nad síly Žďáru nad Sázavou byli kolínští Kozlové, kteří u Labe zvítězili 4:2, a Bruslaři z Havlíčkova Brodu, kteří v Kotlině rozstříleli Plameny 8:1. Ale to jsou výjimky, tým z Bouchalek po většinu sezóny šlape jako hodinky a i když výhry Plamenů nejsou z hlediska gólových přídělů výjimečné, body sbírají svěřenci trenéra Konečného pravidelně a i díky tomu patří Žďáru nad Sázavou v aktuální tabulce výborné třetí místo, kdy na stříbrnou pozici, kterou aktuálně hájí Havlíčkův Brod, ztrácejí Plameny pouhé čtyři body.

Jedničkou v brankovišti Žďáru nad Sázavou je v této sezóně Milan Řehoř. Třiatřicetiletý zkušený brankář má v osobních statistikách kvalitní čísla - v šestnácti zápasech si zatím Řehoř drží úspěšnost zákroků přes 89 %. Záda mu kryje žďárská stálice v brankovišti z let minulých - Jiří Sláma.

Produktivitě obránců Plamenů kraluje Martin Pleva. Spolehlivý bek, který za Žďár nad Sázavou nastupuje již od sezóny 2005/2006, v aktuálním ročníku posbíral třináct bodů za pět branek a osm asistencí. S jednobodovým odstupem následuje Martin Lojek (1+11) a bronz mezi obránci bere Peter Beneš (4+4).

Nejpilnějším sběratelem kanadských bodů z kádru trenéra Konečného je jednoznačně Petr Štěpánek. Téměř dvoumetrový ofensivní tahoun dosud mířil přesně v patnácti případech a na plných jednadvacet pak přihrál. Se značným odstupem následuje Luboš Kunstmüller (6+14) či David Vítek (9+8).

Vzájemné duely v letošní sezóně

Dvakrát se letos utkali Lední Medvědi se žďárskými Plameny a pokaždé se z výhry radovali hokejisté ze Žďáru nad Sázavou. Nejprve v rámci 3.kola zavítal Pelhřimov na Bouchalky a po úvodní třetině měli Lední Medvědi na soupeře dvoubrankové manko. Ve druhé třetině se sice dařilo Pelhřimovu držet se soupeřem krok, přesto branková ztráta Ledních Medvědů narůstala a po gólově dietní třetí třetině se celkové skóre zastavilo na stavu 5:2 pro domácí Plameny. V odvětě, která se hrála na pelhřimovském ledě v rámci 12.kola, se na branky čekalo až do druhé třetiny. V té si nejprve Plameny vybudovali zdánlivě nedostižný čtyřbrankový náskok. Družina okolo trenéra Dvořáka však dvěma brankami ještě do konce prostřední části hry vykřesala naději na bodový zisk. Když se pak ve třetí třetině náskok hostů ztenčil na jediný gól, tlačili se pelhřimovští hokejisté za vyrovnáním. To však nepřišlo, hosté si dalšími brankami a nakonec tedy Žďár nad Sázavou zvítězil v Pelhřimově 6:4.

Sestavy z posledního utkání

Hlaváč (Šoustal) - Pospíchal, Kohút, Kasalý D., Rudy, Kalenda, Port, Oščádal, Hadrava Martin, Kasalý F., Plachý, Kopic, Vysloužil, Mejzlík, Votápek, Kaminsky, Čermák
Sláma (Řehoř) - Pleva, Lojek, Beneš, Marek, Sedláček, Kolda, Hort, Vítek, Pytlík, Štěpánek, Bureš, Jícha, Kuřítko, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Krupka, Nagy, Střecha

Představení soupeře

Oficiální název klubu: SKLH Žďár nad Sázavou

Adresa: Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou, o.s. Jungmanova 1496/10

Internetové stránky: www.hokejzr.cz

E–mail: info@hokejzr.cz

Rok založení klubu: 1938

Klubové barvy: červená a bílá

Kapacita stadionu: 3 500 míst

Generální manažer: Miloslav Šimon

Trenér: Michal Konečný

Další zápasy 21. kola druholigové skupiny Střed:

HC Moravské Budějovice 2005 - HC David Servis České Budějovice

SC Kolín - NED Hockey Nymburk

SHC Klatovy - IHC Písek

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

Pavel Blažek