HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.02.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Marodka vyprázděna. Do Pelhřimova přijíždí trápící se Písek


Poté, co Dvořákova družina vynechala středeční utkání proti Moravským Budějovicím vinou rozsáhlé marodky, se už znovu plně vrací do zápasového rytmu. V sobotu 4. února totiž Medvědi přivítají na svém ledě jihočeský Písek. Ačkoli se bude jednat o bitvu sousedů v tabulce, tedy sedmého a osmého mužstva, mezi oběma týmy je propastný rozdíl patnácti bodů. Takže zatímco hosté si budou chtít upevnit osmou příčku před David Servisem, Pelhřimov by v případě výhry neztrácel šanci dotáhnout se alespoň na pátou pozici. Duel startuje v tradičních 18.00 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 4:8

IHC Písek

Počtvrté se v letošní sezoně utkají celky Pelhřimova a Písku. V předešlých zápasech prozatím platilo „můj dům, můj hrad“, neboť domácí celek odcházel z ledu vždy spokojenější. První měření sil vyhrál doma Písek 6:3 a Medvědi následně v tuhé bitvě soupeři oplatili prohru výsledkem 4:3. Zatím poslední střetnutí nabídlo nebývalou přestřelku, když Pelhřimovští bojovali u řeky Otavy tři dny před Štědrým dnem pouze s třinácti hráči v poli. Torzo pelhřimovského celku nakonec vybojovalo bod, když padlo 6:5 po prodloužení.

Zmiňované vítězství 6:5pp ve prospěch Písku je ovšem od té doby poslední, které si hokejisté z jihu Čech připsali. Od 21. prosince nevyhráli Písečtí jediný zápas a z následujících osmi duelů posbírali pouhopouhé tři body. Žlutomodří se snažili zareagovat posilou do brankoviště, když z českobudějovického Motoru přivedli na střídavé straty gólmana Davida Gábu. Ovšem ani tento impuls sobotnímu soupeři nepomohl k zlepšení výkonů. Takže zatímco po polovině základní části měli Písečtí stále velký náskok před devátým David Servisem, po jednatřicátém kole se smrskl na pouhých šest bodů.

Důležitou osobností píseckého útoku je Filip Vlček. Třiadvacetiletý forvard nasbíral v šestadvaceti zápasech 42 bodů (17+25). Ovšem mladý útočník nastupuje formou střídavých startů i v provloigovém Motoru, takže jeho proce zápasů za Písek klesá. Jen o dva body méně si v letošní sezoně připsal Josef Urbanec. Ve třiceti duelech posbíral 40 bodů (20+20)..

Sestavy z posledního utkání

Černý – Kalenda, Kasalý D., Jelínek, Hájek, Adam, Wasserbauer, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Kopic, Siřiště, Šulák, Všetečka, Vysloužil
Pipek (40.Hauser) – Hřebíček, Hanus, Červinský, Koutenský, Dvořák, Kozák – Urbanec, Suchan, Koupal, Šuhaj, Sýbek, Pašek, Kepka, Rod, Drda, Jiřinec

Lední Medvědi Pelhřimov

Lední Medvědi pomalu hlásí návrat svých klíčových hráčů z marodky. Do sobotního utkání by už tak měli zasáhnout Kubát, Votápek a Bezděk, kteří před týdnem proti Žďáru nad Sázavou nenastoupili. Pelhřimovskou svatyni bude opět hájit klíčový muž předchozího duelu Martin Černý.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: IHC Písek
Adresa: IHC Písek z.s., Na Výstavišti 493, 397 01 Písek.
Internetové stránky: www.ihcpisek.cz
E–mail: hokej_pisek@volny.cz
Telefon, fax: 603 873 724
Rok založení klubu: 1990 sloučením VTJ a JITEX Písek
Klubové barvy: žlutá a modrá
Kapacita stadionu: 4 500 míst
Výkonný výbor: Ing. Zdeněk Šťastný, Ing. Jiří Kuník Ph.D., Ing. Vladimír Hanus, Bc. Jiří Černý, Ing. Jakub Šimoník, Karel Mošovský, Mgr. Lukáš Tramba.
Prezident klubu: Ing. Zdeněk Šťastný
Trenér: Karel Slabý
Asistenti trenéra: Roman Vlček

Tomáš Bečka