HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.12.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Orli z Bystřice nad Pernštejnem přilétnou do Pelhřimova


Nabitý týden Poutníků pokračuje a již tento pátek 2.prosince se opět rozduní domácí mantinely. Pelhřimovští hokejisté hostí v dohrávce 3.kola tým z Bystřice nad Pernštejnem. Úvodní buly padne v 19 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - BY 16:0

HC Orli Bystřice nad Pernštejnem

Dva týdny zpět se Poutníci s Orly potkaly v řádném termínu a od té doby se tým z Bystřice nad Pernštejnem bodově dotáhl na předposlední tým Krajské ligy Vysočiny. Bystřičtí zvítězili v Ledči nad Sázavou 2:4, čímž dokázali poprvé v sezóně zvítězit za tři body, ale hlavně se na Ledeč nad Sázavou bodově dotáhli. Ve svém posledním zápase ale Orli opět nestačili svému soupeři, do Bystřice nad Pernštejnem zavítali Skláři ze Světlé nad Sázavou a svého soupeře vůbec nešetřili, po výsledku 4:14 putovaly všechny body na konto jednoho ze spolufavoritů celé soutěže. Celkové statistiky nejsou pro Orly příznivé, nejvíce inkasovaných gólů, nejmenší produktivita a celkově sedm získaných bodů dělá z Bystřice nad Pernštejnem jednoho z otloukánků soutěže.

Produktivitě Orlů i nadále vládne Jan Ludvík, který k sedmi brankám zapsal i šest asistencí. Ludvík je zároveň nejlepším střelcem Orlů v této sezóně. S pětibodovým odstupem následují Jiří Burian a Zdeněk Mráz (oba 4+4).

Vzájemný zápas v letošní sezóně

Jsou to necelé dva týdny, co se Poutníci s Orly utkaly o body na hřišti v Bystřici nad Pernštejnem. O bodovém importu do Pelhřimova hodně napověděla již úvodní třetina, ve které Pelhřimovští vsítili čtyři branky. V prostřední části hry si Poutníci vybudovali až šestibrankový náskok, který domácí tým stihl ještě do druhé sirény mírně korigovat. Třetí třetina nabídla z domácí strany ofensivnější hokej, nejprve sice hosté opět svému soupeři odskočili, ale v následujících minutách si domácí připsali další dvě gólové korekce. Poutníci ale drama nepřipustili a z Bystřice nad Pernštejnem si odvezli vítězství 3:7. Střelecky byli v tomto utkání nejvíce vidět Lukáš Siřiště a Filip Kasalý, kteří zatížili domácí konto shodně dvěma brankami.

Poutníky čeká po nezdaru na ledě Chotěboře domácí zápas, ve kterém by měli Poutníci potvrdit roli papírového favorita. Zápas ale začne od bezbrankového stavu a soupeř určitě nebude předem odevzdaný. Přijďte proto podpořit pelhřimovské hokejisty v honbě za dalšími důležitými body do průběžné tabulky. Zda-li se naplní papírové předpoklady, bude jasné zítra po deváté hodině večerní.

Pavel Blažek