HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.10.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníkům se do cesty postaví Ledeč nad Sázavou


Již v pátek 28.října má Krajská liga Vysočiny na programu deváté kolo základní části, ovšem na Poutníky tentokrát vychází volný den. Ale desáté kolo krajské soutěže na sebe nenechá dlouho čekat a Pelhřimov čeká zápas mezi domácími mantinely. Soupeřem bude Ledeč nad Sázavou. Toto utkání se odehraje v neděli 30.října a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - LNS 10:3

HC Ledeč nad Sázavou

Ledečtí zatím neprožívají povedenou sezónu. Dosud Ledeč nad Sázavou sehrála sedm utkání, ovšem bodovat se podařilo našemu příštímu soupeři pouze dvakrát, přičemž z vítězství se Ledeč radovala pouze jednou - Bystřice nad Pernštejnem v domácím prostředí podlehla Ledči 1:5. Ledečtí pak ještě sebrali jeden bod Náměšti nad Oslavou, ale tento bod lze považovat stále za ztrátu, neboť v domácí hale podlehla Ledeč svému soupeři 3:4 po prodloužení. Jinak Ledeč nad Sázavou sbírá porážky, ovšem ani proti silným týmům skupiny Ledečtí neutrpěli žádné debakly. Nejvyšším rozdílem padla Ledeč na ledě nedalekého Humpolce, pod Orlíkem slavili domácí vítězství 7:2. Sečteno a podtrženo, Ledeč nad Sázavou se aktuálně nachází na 9.místě průběžné tabulky Krajské ligy Vysočiny se čtyřmi body. Na postup do průběžné elitní osmičky chybí Ledči dva body. 

Produktivitu Ledče nad Sázavou táhnou především Jakub Krajíček (3+7) a Miroslav Sedláček (4+5). Oba jmenovaní mají větší či menší zkušenosti s mládežnickými celky elitních týmů z Vysočiny. Třetím nejvíce bodujícím hráčem Ledče nad Sázavou je v probíhajícím ročníku Lukáš Čapek (4+0), který je společně s Miroslavem Sedláčkem nejlepším střelcem týmu. Ledečský dres oblékají také pelhřimovskému publiku známé tváře. Bohumil Svoboda před touto sezónou ukončil působení v pelhřimovském týmu a v Ledči nad Sázavou dosud v pěti zápasech zaznamenal jednu branku a dvě asistence. V říjnu ukončil působení u Poutníků i Jan Zadražil, který v dresu Ledče nad Sázavou zatím naskočil do dvou zápasů, bodově se ale zatím neprosadil.

V minulém ročníku Krajské ligy Vysočiny se oba celky potkaly dvakrát a pokaždé se z vítězství radovali Poutníci. Nejprve Ledečtí přijeli na pelhřimovský led a bojovně laděné utkání rozsekli Pelhřimovští až v závěrečných minutách třetí třetiny, Poutníci u Bělé nakonec porazili Ledeč nad Sázavou 6:2. Také u Sázavy se odehrála relativně vyrovnaná bitva. Poutníci sice po úvodní dvacetiminutovce vedli jednobrankovým rozdílem, ale Ledečtí se po zbytek zápasu drželi na dostřel a často dotahovali vedení hostů. Do tabulky ale zapsali výhru 5:4 Pelhřimovští.

Utkání mezi Pelhřimovem a Ledčí nad Sázavou má favorita v podobě domácího týmu, Poutníci natáhli šňůru neporazitelnosti již na pět zápasů, zatímco Ledečtí dosud v soutěži hledají svou lepší tvář. Papírové předpoklady ale nemusí vždy platit, proto neváhejte a přijďte podpořit Poutníky v honbě za dalším vítězstvím. Zůstanou všechny body Poutníkům nebo se urodí překvapení na úkor favorita? Odpověď nabídne nedělní podvečer.

Pavel Blažek