HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.10.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Sobotní hokejové menu: Poutníky čeká cesta do Telče


Osmé kolo Krajské ligy Vysočiny je před námi a v jeho rámci čeká Poutníky cesta na led Telče, což je pro Pelhřimov jeden z geograficky nejbližších soupeřů. Utkání se odehraje v sobotu 22.října a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu TEL - HCP 2:6

SK Telč

Hráči Telče začali aktuální sezónu ve velkém stylu, když mezi domácími mantinely přivítali Žihadla z Moravských Budějovic. Proti silnému soupeři Telč vybojovala všechny tři body za vítězství 5:4, ovšem utkání možná bude mít disciplinární dohru pro možný neoprávněný start hráče v dresu Telče. Jestli výhra nad Žihadly byla z kategorie překvapivých, pak další kolo na tento trend navázalo, ale tentokrát si z Telče překvapivě odvezla všechny body Velká Bíteš díky vítězství 7:3. Chotěboř následně nedala Telči moc šancí uspět na jejím ledě (4:8), ale následující dvě kola hráči Telče zvládli - nejprve z telčského ledu odjeli s prázdnou hokejisté Náměště nad Oslavou po prohře 1:5 a  zatím poslední duel sehrála Telč na ledě Velkého Meziříčí, tamní druholigová rezerva sice Telči vzdorovala, ale nakonec padla po divoké přestřelce 5:9. V neúplné tabulce patří Telči průběžné 7.místo.

Na čele produktivity Telče jsou s osmi body shodně Josef Berka (6+2) a David Smejkal (3+5). Berka, odchovanec Jihlavského hokeje, je zároveň nejlepším střelcem svého týmu. O bod zpět je Adam Bína se sedmi kanadskými body (2+5).

Minulý ročník Krajské ligy Vysočiny se Poutníci utkali s Telčí v pěti případech a pokaždé svého soupeře dokázali porazit. V základní části přišla nejprve divoká přestřelka u Bělé s výsledkem 8:5 pro Pelhřimov a poté výhra Pelhřimova v poměru 5:1 z telčského ledu. Následně se oba týmy utkaly v semifinále play-off. Ke dvěma jasným vítězstvím z domácího ledu (8:1 a 9:3) přidali Poutníci i výhru z Telče v poměru 6:4, což byl zápas, který svou kvalitou a nasazením obou soupeřů zdaleka překonal parametry Krajské ligy.

Oba týmy se aktuálně drží vítězné vlny. Zatímco hráči Telče nepoznali hořkost porážky v posledních dvou zápasech, vítězná série Poutníků je o dva zápasy delší. V sobotu 22. října tedy jedna z těchto sérií skončí, získají Poutníci další body do tabulky nebo se budou radovat v Telči. Odpověď nabídne sobotní podvečer, ale pokud nechcete čekat na výsledek zápasu z oficiálních míst, přijeďte podpořit Poutníky osobně do Telče.

Pavel Blažek