HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.12.2018 | Jakub Forejt | A-tým

Další domácí zápas je tady. Do Pelhřimova přijede Šumperk


Po dvoudenní pauze čeká Lední medvědy další domácí zápas. Ti budou chtít navázat na předchozí střetnutí, kdy porazili na svém ledě jihočeský Písek 5:0. Nebudou to však mít vůbec lehké, čeká je totiž lídr východní skupiny ze Šumperka. Hosté si budou naopak chtít spravit chuť po předchozím nezdaru na ledě Kopřivnice. Zápas těchto dvou týmů začíná již zítra v 18:00 u řeky Bělé.

Tento článek patří k zápasu PEL - SUM 1:2

Šumperk se už dlouhou dobu drží vždy na předních příčkách druholigové tabulky, nějaký čas se dokonce jednalo o prvoligový tým. Nejinak je tomu i letos a tým z Moravy se nachází na první příčce východní skupiny. Úvodní utkání vyšlo Drakům na výbornou, když zvítězili na ledě Orlové a následně se jim povedlo porazit Opavu na nájezdy. V následujícím zápase však ztratili všechny body na ledě Nového Jičína. Následující tři utkání se jim však opět povedlo zvítězit a získat všech devět bodů, kdy postupně porazili Valašské Meziříčí, Kopřivnici a Hodonín s celkovým skóre 17:1. Na to však Šumperk nedokázal navázat a z následujících pěti soutěžních utkání získali pouze 4 body a porazili pouze Nový Jičín doma poměrem 6:1. Pak ovšem přišel opět obrat a Draci vyhráli tři utkání po sobě. Tuto sérii jim překazila až Orlová, kde tým z Moravy podlehl 3:2 po samostatných nájezdech. Draci se však touto prohrou nenechali od dobrých výsledků odradit a z dalších sedmi utkání ztratili pouze 3 body kvůli prohře po prodloužení se Žďárem nad Sázavou a výhrou po prodloužení na ledě Nového Jičína. Tato série skončila až v posledním zápase, kdy Šumperk nedokázal zvítězit na ledě Kopřivnice a podlehl poměrem 2:1. Draci se tak v současné době nacházejí na první příčce své skupiny se ziskem 45 bodů z 23 utkání a skóre 84:49.

V brankovišti má zatím nejvíce odchytáno slovenský brankář Matej Kristín, který nastoupil do 13 zápasů s průměrem obdržených branek na zápas 2,56 a úspěšností zásahů 91,53 %. Pouze o dva zápasy méně odchytal Ondřej Haloda. Tento dvaadvacetiletý gólman se zatím pyšní průměrem okolo 1,5 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů atakující hranici 94 %

V obraně se Šumperk může opřít zejména o Tomáše Sedláka, kterému se ve 23 zápasech podařilo posbírat 16 bodů za 8 branek a stejný počet asistencí. Dalším produktivním obráncem v dresu Draků je Tomáš Drtil, který má na svém kontě 12 bodů za 4 vstřelené branky a 8 asistencí. Marek Haloda si v dosavadním průběhu sezony připsal rovných 10 bodů, když se mu podařilo vstřelit 2 branky a k tomu přidat 8 asistencí.

Nejproduktivnějším hráčem Šumperka je Karel Plášek. Tento pětačtyřicetiletý hráč řadu let působil v nejvyšší české soutěži. V dosavadním průběhu sezony si na své konto připsal 24 bodů za 8 vstřelený branek a 16 přesných přihrávek. Hned za ním následuje Michal Romančík, který má na svém kontě 20 bodů za 9 branek a 11 asistencí. Hned v závěsu za ním se nachází Dmitrij Vorobjev, který má 18 bodů (8 gólů a 10 asistencí). Pouze o bod méně nasbíral Dominik Pokorný, který vstřelil 11 branek a na 7 přihrál.

Jak dopadne souboj týmů z opačného konce tabulky? Dokáže Pelhřimov navázat na své poslední dva domácí zápasy, nebo Šumperk potvrdí suverenitu ve své skupině? To se dozvíme již zítra krátce po osmé hodině večerní.

Jakub Forejt