HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.11.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Do Pelhřimova se po deseti letech vrátí Nový Jičín


V sobotu se v rámci 18. kola potřetí v této sezóně navzájem utkají týmy ze skupin Jih a Východ. Pelhřimovu přisoudil los Nový Jičín, ten si na západě Vysočiny zahrál naposledy v listopadu roku 2008. Sváteční utkání v Den boje za svobodu a demokracii začne tradičně v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - NJ 4:5

Zatímco doma se Ďáblům daří, vyhráli posledních sedm domácích zápasů a na vlastím ledě ztratili jen dva body, bilance jejich venkovních zápasů je mnohem horší. V sedmi venkovních utkáních pouze dvakrát zvítězili, 4:3 v Hodoníně a 4:2 v Táboře. I přes neúspěchy na venkovních stadionech se Nový Jičín aktuálně drží na druhém místě se stejným počtem bodů jako první Valašské Meziříčí.

V bráně Nového Jičína dostal zatím nejvíce prostoru Václav Sonnek. Dvacetiletý gólman, který prošel mládežnickými týmy Havířova, si drží po devíti zápasech průměr 2,8 inkasované branky za zápas. O něco lépe si vede pro pelhřimovské fanoušky známý Jan Hlaváč. Loňská opora Ledních Medvědů si zachytala v šesti zápasech s bilancí 2,6 obdržených gólů za zápas.

Obraně Ďáblů vévodí Jaroslav Tomeček. Čtyřiadvacetiletý obránce se zkušenostmi z juniorské extraligy si připsal dvě trefy a dvě asistence. Shodně čtyři body za jeden gól a tři asistence mají také mladí obránci Hrachovský a Adamík. Nejproduktivnějším útočníkem Nového Jičína je Jakub Lehečka (4+12), nejčastějším střelcem je Jiří Slovák (10+3). Obrana Ledních Medvědů si bude muset dát velký pozor také na Jana Porubu (8+6) nebo Jana Sonnka (4+5+)

Před sobotním zápasem je těžké určit jednoznačného favorita. Nový Jičín získal v obou utkáních s týmy z Jihu plný počet bodů, vyhrál v Táboře a doma přehrál David Servis, to Pelhřimov získal v zápasech s týmy z Východu pouze bod. Ve prospěch Pelhřimova zase hovoří neúspěchy ve venkovních zápasech Nového Jičína. Zda svěřenci trenéra Melenovského dokáží navázat na deset let staré vítězství 5:3, se dozvíme v sobotu krátce po dvacáté hodině.

Daniel Lhotský