HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.11.2018 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědy čeká cesta na horký žďárský led


Druhá hokejová liga vstupuje v rámci skupiny Jih do své druhé poloviny. Pelhřimovské hokejisty čeká v nejbližším kole těžký úkol - pokusit se bodovat na ledě vedoucího celku jižní skupiny - Žďáru nad Sázavou. Zápas se odehraje ve středu 14.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 6:2

SKLH Žďár nad Sázavou

Plameny si v ročníku 2018/2019 počínají zatím více než dobře. Od startu soutěže okupují svěřenci trenéra Konečného přední pozice skupiny Jih a v podstatě pouze Havlíčkův Brod dokáže týmu z Bouchalek dlouhodobě konkurovat. V dosavadním průběhu druholigového pelotonu Plameny jen třikrát skončily na štítě svých soupeřů, konkrétně nad síly žďárských hokejistů byli hokejisté Opavy a Moravské Budějovice, kteří zvítězili na Bouchalkách po prodloužení (2:3, resp. 1:2) a jediný zápas, ve kterém svěřenci trenéra Konečného nezískali ani bod, byla prohra na ledě Havlíčkova Brodu (3:6).

Kvalitními výkony se v brankovišti Plamenů prezentuje Jiří Sláma. Devětadvacetiletá stálice mezi třemi tyčemi Žďáru nad Sázavou letos zasáhla do třinácti duelů a Sláma se může pyšnit kvalitním "druholigovým" průměrem 2,61 obdržených branek na zápas. Jen sporadicky v této sezóně nakoukne do soutěžního zápasu Matěj Loubal.

V obraných řadách Plamenů se bodově nejvíce daří Jakubu Peslarovi. Šestadvacetiletý bek se zkušenostmi z první ligy si v dosavadním průběhu soutěže připsal devatenáct bodů za sedm branek a dvanáct asistencí. Díky těmto statistikám Peslarovi dokonce patří i první příčka v rámci produktivity celého týmu z Bouchalek. S odstupem následují Martin Pleva (6+4) či Josef Kolda (1+8).

V útoku Žďáru nad Sázavou dosud nasbíral nejvíce bodů Lukáš Bureš. Mladý hokejista, který prošel mládežnickými výběry Pardubic, v tomto ročníku vstřelil tři branky, ovšem díky šestnácti asistencím se dělí o přední příčku produktivity s obráncem Peslarem. V těsném závěsu následuje Tomáš Franek (14+4), nejlepší střelec Plamenů v této sezóně, či Marek Prokš (5+10).

Vzájemné duely v letošní sezóně

Pelhřimovský A-tým letos změřil síly s Plameny dvakrát a pokaždé odešel poražen. Hned v prvním kole zamířili Lední Medvědi na Bouchalky, kde po první třetině drželi svěřenci trenéra Melenovského nerozhodný výsledek. Ve druhé třetině si ale Žďár nad Sázavou vzal vedení zpět a domácí definitivně rozhodli o svém vítězství v závěrečném dějství, kdy Plameny dvěma brankami pojistily pohodlné vítězství 6:2. Odveta u Bělé v rámci devátého kola byla hned od začátku duelu jasně v režii Plamenů, kteří si v první části vybudovaly pohodlný čtyřbrankový náskok, který oba celky ve zbytku duelu jen kosmeticky upravily do konečné podoby 1:6 z pohledu domácích Ledních Medvědů.

Pavel Blažek