HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Melenovského celek míří do Písku


Sobota bude opět ve znamení hokeje. Pelhřimovští Medvědi se tentokrát chystají na led Písku, který v současné době figuruje na čtvrtém místě tabulky se ziskem čtrnácti bodů. Naopak Pelhřimov se propadl na chvost, přičemž na šestý David Servis ztrácí bod jeden. Utkání u řeky Otavy startuje v 17.30.

Tento článek patří k zápasu PIS - PEL 1:5

Písek je jedním z překvapení letošní sezony. Po jedenácti zápasech má na svém kontě čtrnáct bodů, o jeden více než Tábor a o tři méně než třetí Moravské Budějovice. Písečtí se v letošním ročníku prezentují stabilními výkony bez větších výkyvů. Nejtěžší porážku utrpěli Herrovi svěřenci ve třetím kole na ledě Tábora, kdy prohráli 1:6. Žlutomodří navíc zatím neprohráli více jak dva zápasy v řadě. Ovšem z posledních čtyř zápasů brali jen jedno vítězství, a to za výhru 3:2 proti Táboru. Středeční kolo pak zaválo Písek na led David Servisu, kde na domácí nestačili poměrem 5:8.

Po jedenácti zápasech vévodí klubovým statistikám Jan Sýbek, jenž v deseti startech zaznamenal sedm branek a devět asistencí. Zdatně mu pak sekunduje Petr Hučko, který své konto zatížil už čtrnácti body (4+10). Mezi obránci pak dominuje Martin Parýzek, hráč s extraligovými zkušenostmi z Českých Budějovic a Karlových Varů. Ten v jedenácti duelech posbíral dvě trefy a sedm přihrávek. Neotřesitelnou jedničkou je prozatím Martin Hauser. Devatenáctiletý gólman odchytal všechna dosavadní utkání.

Nepovedená první čtvrtina stála Pelhřimov spoustu bodů. Melenovského svěřenci zvítězili v sezoně zatím jen třikrát. Naposledy před týdnem na domácím ledě utnuli šestizápasovou šňůru bez výhry, když porazili David Servis 5:4 po prodloužení.

Dokáží se Medvědi odrazit od vítězného duelu a přivezou od řeky Otavy body? Opověď nám nabídne sobotní klání, jenž začíná v 17:30.

Tomáš Bečka