HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.10.2018 | Jakub Forejt | A-tým

Další derby je tady! Pelhřimov míří do Tábora


Již tuto středu je na programu další kolo druhé hokejové ligy. V rámci tohoto kola jedou Lední medvědi na led Tábor. Týmy v tabulce dělí pouze jedna příčka a tři body, takže se bude jednat o velmi důležité utkání pro obě mužstva a zejména pro Pelhřimov, který dělí pouze bod od poslední příčky. Toto velmi atraktivní utkání začne na táborském zimním stadionu zítra úderem 18. hodiny večerní.

Tábor se minulou sezonu pohyboval uprostřed druholigové tabulky a předváděl solidní výkony. Letos se na tuto formu týmu od Jordánu nepovedlo plně navázat. Tábor se po osmi odehraných utkáních nachází na páté příčce tabulky Jih se ziskem 10 bodů. Úvodní zápas odehráli táborští hokejisté na svém ledě proti David servisu z Českých Budějovic. Po divoké přestřelce, která nakonec skončila poměrem branek 6:8, si všechny body odvezli hosté. Následoval zápas na ledě Pelhřimova. Domácí sice vedli již o tři branky, ale v závěru brali pouze dva body za výhru po prodloužení. V následujícím zápase se však kohoutům naplno bodovat povedlo, když na domácím ledě přejeli Písek 6:1. Následně však Tábor narazil na Havlíčkův Brod, kterému podlehl 5:0. Poté si kohouti spravili doma chuť na trápících se Moravských Budějovicích. Nicméně hned v dalším kole přišla studená sprcha, kdy Tábor na ledě Žďáru nad Sázavou prohrál 8:1. Ani konfrontace s východní skupinou nepřinesla pro kohouty nic dobrého. Na svém ledě totiž podlehli Novému Jičínu 4:2. V posledním utkání Tábor nastoupil na ledě David Servisu, kde domácí přetlačili poměrem 7:4.

V brankovišti se zatím střídá jednadvacetiletý Michal Novák s Milanem Dudáčkem, který již prošel výběry českobudějovického David Servisu a Moravských Budějovic.

Nejproduktivnějším obráncem v táborském mužstvu je Tomáš Hajič, který nasbíral doposud 5 bodů za 4 branky a 1 asistenci. Hned v závěsu je Martin Havran, který zatím dosáhl na 4 body za 4 asistence. Táborští se dále mohou spolehnout na Kamila Černého, který má bohaté zkušenosti z první ligy, ale také extraligy.

Nejproduktivnějším hráčem táborských kohoutů je Radim Heřman. V současné sezoně nasbíral 13 bodů za 8 gólů a 5 asistencí. Blýskl se zejména v minulém zápase, kdy vstřelil 4 góly. Hned za ním se nachází dlouholetý táborský hráč Jakub Matušík, který má na svém kontě 11 bodů za 4 branky a 7 asistencí. Lukáš Květoň v dosavadním průběhu sezony nasbíral 7 bodů za 4 branky a 3 asistence. David Blažek letos v osmi zápasech nasbíral zatím 5 bodů za 2 branky a 3 asistence.

Jak tento zajímavý duel dopadne? To se dozvíme již zítra krátce po osmé hodině večerní na táborském zimním stadionu.

Jakub Forejt