HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

A-tým a béčko jsou spojené nádoby, konečně to zafungovalo, těší trenéra Šádu


14.10.2018. Na první pohled obyčejné datum. Na ten druhý poznáte, že právě v tento den vyhrála pelhřimovská rezerva svůj první zápas v krajské lize. Po minulém strastiplném ročníku a úvodních dvou duelech letošní sezony to vypadalo, že B-tým nijak nevybředne ze špatných výsledků. V neděli se ale svěřenci trenéra Radka Šády zmobilizovali a vyhráli nad záložním týmem Tábora 3:1. Právě trenér Medvědů okomentoval nejen toto utkání, ale i vyhlídky svého mužstva.

Trenére, jaké jsou ve Vás pocity po výhře 3:1?

Pocity jsou uspokojující. Rok se tady totiž snažíme o něco, co snad konečně už začne fungovat, to znamená spolupráce áčka, béčka a juniorky. Dneska nám pomohli kluci z áčka, kteří hrají v prvním mužstvu stabilně a na hře to bylo znát. Zápas to byl odbojovaný.

Byla výpomoc z prvního celku klíč k úspěchu?

Dnes konečně zafungovalo to, že A-tým a béčko jsou spojené nádoby. Chceme, aby to tak fungovalo. Proto tady se mnou dnes byl i Marek Melenovský. Organizace hry vypadala jinak. Vyvarovali jsme se zbytečných chyb, což bylo klíčové. I když zápas skončil 3:1, šancí jsme měli na jasné vítězství. Ale buďme rádi, že jsme vybojovali tři body, od čehož se musíme odrazit.

Znamená to, že první dva výsledky letošní sezony (1:14 a 3:11) se už nebudou opakovat?

Pokud takto budeme fungovat a budeme zdraví, tak věřím tomu, že toto je cesta k tomu, aby se začali dělat výsledky. Byl bych rád, kdybychom hráli pěkný hokej a lidé se bavili.

Jaké byly vlastně předsezónní ambice týmu?

Po vyhraném přípravném zápasu v Humpolci jsem měl z mužstva dobrý pocit, ovšem zápasy s Krumlovem a Strakonicemi nám nevyšly. I přesto zůstává jako cíl play-off. Aby kluci poznali i jiný druh zápasu, než který se hraje v základní části.

Jak moc byla minulá sezona a letošní první dvě utkání psychicky ubíjející po výsledcích, které B-tým měl?

To bych snad radši ani nekomentoval, protože po prvních dvou zápasech této sezony jsem myslel, že jsem prodělal minimálně trojitý infarkt. Byla tam jednoduše velká beznaděj. Teď nám pomohlo dlouhé volno, kde se nám zranění hráči uzdravili. Semkli jsme se a pokud v tom budeme pokračovat, tak věřím, že budeme body získávat pravidelně.

Na závěr, jak velká úleva je pro Vás dnešní vítězství?

Osobně jsem už uvažoval, že odstoupím. Tohle utkání pro mě bylo hodně rozhodující, protože mi to bere hodně energie a jsem rád, že je zde konečně něco vidět.

Tomáš Bečka