HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.10.2018 | Pavel Blažek | A-tým

Žihadla míří na pelhřimovský led


Sedmé kolo druhé hokejové ligy pomalu klepe na dveře a na pelhřimovském zimním stadionu se odehraje další zápas mezi regionálními soupeři. Pelhřimov změří síly s Moravskými Budějovicemi. Zápas se odehraje ve středu 3. října, přičemž úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 1:2

HC Moravské Budějovice 2005

Žihadla pamatují určitě povedenější vstupy do druholigové sezóny. Letos ale svěřenci trenéra Žáka úvodní čtyři duely prohráli, nad síly Moravských Budějovic byl postupně Písek, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou a Tábor. Teprve na pátý pokus Žihadla vyhrála, když na domácím ledě přejela českobudějovický David Servis 7:0. V tabulce skupiny Jih patří Moravským Budějovicím šesté, tedy předposlední místo. Lední Medvědi mají na svého středečního soupeře tříbodový náskok.

V brankovišti Žihadel se letos střídají tři brankáři, nejvíce prostoru dostávají Jan Čáp a Pavel Jekel, kteří naskočili do dvou duelů. Třetím do party je pak Dominik Svoboda, který je dobře známý pelhřimovským příznivcům.

Obránci Moravských Budějovic zatím kanadské body nesbírají v hojném počtu, do statistik se zapsalo pět beků Žihadel, každý jedním bodem. V útoku zatím nejvíc boduje Ladislav Rytnauer. Zkušený útočník zatím poslal puk do těch správných míst ve čtyřech případech, stejný počet bodů získal na asistence. Rytnauer je zároveň nejlepším střelcem svého týmu. Z drobným odstupem sekunduje Petr Krutiš (2+4) a pomyslný bronz v rámci produktivity drží David Horký (3+1).

Vzájemná bilance

Klub z Moravských Budějovic se v posledních letech stal tradičním soupeřem pelhřimovských druholigistů. Zprvu vyrovnaná bilance vzájemných zápasů však v posledních dvou sezónách dostala vážné trhliny a nyní má výrazně navrch soupeř z Podhorácka, který zvítězil v jedenácti vzájemných duelech o druholigové body. Pelhřimovští hokejisté se z výhry radovali pouze pětkrát. Loňský ročník pamatuje nejvýraznější výhry obou soupeřů. V lednu 2018 porazili Lední Medvědi u Bělé Žihadla 5:2. Závěr února téhož roku rozmetala Žihadla na svém ledě pelhřimovský celek jednoznačně 12:2. Celkové skóre je také nakloněno na stranu Moravských Budějovic, Žihadla svému soupeři v soutěžních zápasech nasázela 77 gólů, střelci z Pelhřimova se radovali v 52 případech.

Medvědi pomáhají Vaškovi

Stejně jako předešlé dvě sezóny, tak i letos budou Medvědi pomáhat. V letošním roce věnují Lední Medvědi výtěžek ze vstupného z utkání 7. kola proti Moravským Budějovicím mladému hasiči, ke kterému byl osud nemilosrdný a připoutal jej na invalidní vozík. Jedná se o sedmadvacetiletého Vaška - vášnivého hobby hokejistu a závodníka.

Pavel Blažek