HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.02.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Bitva o vše, Pelhřimov už nesmí zaváhat


Pelhřimovští hokejisté budou v sobotu 10. února čelit tabulkově svému nejbližšímu soupeři v boji o play-off. K Bělé přijede David Servis, jenž si v případě výhry za tři body může definitivně pojistit účast v osmifinále. Budějovičtí navíc disponují v novém roce velice dobrou formou, z posledních sedmi utkáních jich šest vyhráli. Díky tomu si na deváté Medvědy vytvořili náskok šesti bodů. Utkání startuje v 18:00.

Tento článek patří k zápasu PEL - DSB 2:5

Utkání, ze kterého už nelze utéct, a ve kterém si Medvědi nemohou dovolit další zaváhání. Takto se dá definovat sobotní duel proti Českým Budějovicím z pelhřimovského pohledu. Tým Jana Dvořáka se sice postupně probral z podzimní letargie, ovšem ani výsledkové zlepšení zatím nepomohlo k zajištění si alespoň osmé příčky k postupu do play-off.

Naopak výkony David Servisu v současné době ohromují celou druhou ligu. Ještě v prosinci a na začátku ledna prohráli Kupkovi svěřenci pět zápasů v řadě, ale od šestého ledna, kdy na svém ledě rozstříleli Písek vysoko 8:2, si hokejisté zpod Černé věže počínají podobně jako jejich kolegové z Motoru v první lize. Tedy více než suverénně.

David Servis postupně porazil Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou. Sice poté nestačil na Kolín, avšak skvělou formu potvrdil v zápase s Moravskými Budějovicemi, Nymburkem a v posledním kole i s Táborem.

Bodově táhne českobudějovický tým především dvojice Jan Trummer a Roman Šulčík. Prvně jmenovaný nasbíral v jednatřiceti střetnutích 41 bodů za 18 gólů a 23 asistencí. Šulčík si na své konto zatím připsal o dva body méně, když patnáctkrát skóroval sám a dalších dvacet čtyři branek připravil.

Obranu bodově diriguje s 16 body (7+9) Lukáš Kříž. Nejvíce se pak tým jihočeské metropole spoléhá v brankovišti na výkony Milana Dudáčka, který ani zdaleka nepouští do brankoviště Petra Spáčila tak často jako v minulé sezoně.

Pelhřimov už dávno nemá postup ve svých rukou. Pakliže s David Servisem prohraje v řádné hrací době, definitivně ztratí i teoretickou šanci na další boj o osmifinále. V případě rovnosti bodů, která by po třiceti šesti kolech nastala, totiž rozhoduje minitabulka vzájemných zápasů, ve kterém by měli Budějovičtí navrch.

Výhra Dvořákových svěřenců po šedesáti minutách by znamenala alespoň mírné oživení naděje. Servismani by drželi před Pelhřimovem náskok tří bodů a rozhodla by zbývající kola. V nich ale nečeká Medvědy nic snadného. Do konce ročníku se ještě utkají s Pískem, Havlíčkovým Brodem a Moravskými Budějovicemi. Naopak David Servis vyzve Klatovy, Písek a Plameny ze Žďáru nad Sázavou.

Tomáš Bečka