HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.02.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Postup se vzdaluje, Medvědi doma podlehli i Nymburku


Medvědi chtěli udržet kontakt s osmým David Servisem, k tomu nutně potřebovali doma porazit soupeře s Nymburka. Dvořákovi svěřenci sice vstoupili aktivně do utkání, neproměnili však velké množství obrovských šancí. Nymburku se podařilo své šance proměnit a odváží si 3 body za výhru v poměru 1:4. Medvědi tak již nemají postup ve svých rukou, aktuálně osmý David Servis porazil Tábor vysoko 5:1 a utekl Medvědům na rozdíl šesti bodů.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 1:4

Medvědi přitom vůbec nezačali špatně, vypracovali si velké množství šancí, žádnou z nich ale neproměnili. Nymburk tuto situaci potrestal, střelu Machače dokázal Hlaváč vyrazit pouze k zcela nehlídanému Petrovi Maršounovi, který již dorážel do takřka prázdné brány. Více důležitých momentů první třetina nenabídla a Nymburk tak šel do kabin s jednogólovým náskokem.

Druhá třetina nabídla velmi neatraktivní hokej. Náladu domácím fanouškům nezvedla ani druhá gólová akce, kdy se Daniel Kolouch obtočil kolem brány a z blízkosti překonal Hlaváče. Během druhé třetiny se do šancí dosávali domácí i hostující celek, padl však pouze jeden gól a Medvědi tak před sebou měli nelehký úkol, smazat dvougólové manko.

Do třetí třetiny opět vstoupili aktivněji Medvědi, ale ani poslední část hry změnu nepřinesla. Mizérii Pelhřimova podtrhl ve 46. minutě Daniel Arnošt gólem z dorážky. Nymburští hokejisté během třetí třetiny mohli dokonce vést o čtyři branky, rozhodčí však spornou situaci, při které došlo k posunutí domácí brány, posoudili jako neplatnou. Medvědi v samotném závěru přeci jen gól vstřelili, ve zmatcích u branky hostů se nejlépe zorientoval Jiří Kubát a snížil na rozdíl dvou branek. Poslední slovo měli přesto hosté, jedinou sekundu před koncem se trefil do prázdné Daniel Arnošt a upravil na konečných 4:1.

Daniel Lhotský