HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.02.2018 | Jakub Forejt | A-tým

Lední medvědy čeká velmi důležitý zápas. Do Pelhřimova míří Nymburk


Již tuto středu 7. února je na programu 32. kolo třetí nejvyšší hokejové ligy. V tomto kole se odehraje na pelhřimovském ledě velmi důležité utkání pro oba týmy. Nymburk a Pelhřimov totiž od sebe dělí pouze šest bodů v tabulce a oba jsou na pomezí play-off. Pelhřimov se drží těsně pod touto hranicí a nutně by potřeboval zvítězit. Úvodní buly bude vhozeno již tradičně v 18:00.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 1:4

Tým ze středu Čech se jako každoročně drží kolem středu tabulky. Nyní se nachází na sedmém místě se ziskem 39 body. Nymburk na počátku sezony zaznamenal dvě prohry po nájezdech za sebou, nejprve prohrál s Klatovami a poté i se Žďárem nad Sázavou. Poté dokázal vyhrát na ledě svého největšího rivala z Kolína těsným poměrem 3:4. Poté však přišly tři prohry v řadě, kdy tým od Labe dokázal získat jediný bod od soupeře z Pelhřimova. Následně však dokázal Nymburk překvapivě sedm bodů od soupeřů z Havlíčkova Brodu, Moravských Budějovic a Tábora. Pak ovšem přišly další tři zápasy, ve kterých středočeši nezískali ani bod a už to s nimi vypadalo zle. Následně však získali ze tří zápasů všechny body, když postupně dokázali porazit týmy z Českých Budějovic, Pelhřimova a Písku. Poté však přišla pro nymburské hokejisty další černá série, kdy ze šesti zápasů vytěžili pouze jeden bod. Pak však přišla další vítězná šňůra, kdy Nymburk zvítězil ve třech zápasech po sobě za tři body. Po zbytek sezony se střídaly prohry s výhrami. V posledním duelu se středočechům nepovedlo zvítězit, kdy po dobře se vyvíjejícím skóre, kdy domácí vedli 2:0, nakonec podlehli David Servisu 2:3.

Jedničkou v brance Nymburku je v této sezoně Michal Krofta. Teprve devatenáctiletý brankář chytá svou premiérovou sezonu ve druhé lize a jeho průměr obdržených branek na zápas se zatím pohybuje okolo 2,50. Záda mu kryje pětadvacetiletý Michael Formánek, který loni hájil barvy jindřichohradeckého Vajgaru.

Nejproduktivnějším obráncem je teprve jednadvacetiletý Jakub Hierman, který už má v dosavadním průběhu sezony 21 bodů za 3 vstřelené branky a 18 asistencí. Hned za ním se nachází Ondřej Kříž. Třiačtyřicetiletý hráč se zkušenostmi z extraligy získal 19 bodů (8+11). Daleko za ním se nachází Jakub Loučka, který má na svém kontě 9 bodů za 3 vstřelené branky a 6 asistencí.

Nejproduktivnějším hráčem v týmu Nymburku je Jan Stehlík, který má 37 bodů za 20 vstřelených branek a 17 asistencí. Hned za ním je teprve dvaadvacetiletý Jan Smejkal, který má na svém kontě 29 bodů za 12 gólů a 17 asistencí. Třiadvacetiletý Daniel Arnošt v této sezoně posbíral 26 bodů za 10 vstřelených branek a 16 asistencí. Stejný počet vstřelených branek i asistencí má také Jakub Planý.

Jak toto utkání dopadne se dozvíme již zítra krátce po osmé hodině večerní.

Jakub Forejt