HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Pelhřimov se na svém ledě pokusí uhasit Žďárské plameny


Medvědi v rámci 30. kola 2. ligy ve středu přivítají na svém ledě krajského rivala ze Žďáru nad Sázavou. Pouhých sedm kol před koncem základní části si oba týmy brousí zuby na zisk plného počtu bodů, který by je mohl posunout tabulkou vzhůru. Úvodní buly padne tradičně v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 1:8

Žďár nad Sázavou se takřka celou sezónu drží na druhém místě a pronásleduje vedoucí Havlíčkův Brod. Středeční soupeř Medvědů většinu utkání dosavadní sezóny vyhrál, jedinou sérii proher si připsal na začátku října, kdy prohrál tři utkání v řadě. Od té doby byla utkání bez bodu pro plameny spíše výjimkou. Plamenům se na rozdíl od Medvědů daří více na domácím ledě, dvanáctkrát svého soupeře porazili, pouze třikrát odcházeli z domácího ledu poraženi. Na hřištích soupeřů se Žďáru nad Sázavou příliš nedaří, připsali si totiž pouze osm výher, šestkrát se vraceli domů poraženi. V posledním zápase přehrály Plameny soupeře z Nymburka 5:3.

V brankovišti se v dresu Žďáru nad Sázavou nejčastěji objevuje zkušený třiatřicetiletý brankář Milan Řehoř. Gólman se zkušenostmi z České extraligy si drží průměr obdržených branek za zápas kolem 3 inkasovaných gólů. V záloze mají Plameny připraveného Jiřího Slámu, jehož průměr obdržených gólů za zápas se pohybuje kolem 4,3 branky za zápas.

Plameny mají ve své sestavě několik velmi produktivních obránců. Tím nejproduktivnějším je Martin Lojek. Třiadvacetiletý hráč, který si připsal dokonce hrstku startů v nejslavnější hokejové lize světa, si připsal 2 přesné zásahy a 16 bodů za asistence. Střelecky nejúspěšnější obránce v kádru Žďáru nad Sázavou je dlouholetá opora Plamenů Martin Pleva s 6 góly a 9 asistencemi. Za zmínku stojí také Josef Kolda (2+8) nebo Jakub Peslar (2+5)

Jednoznačně nejproduktivnějším útočníkem v sestavě středečního soupeře Medvědů je Petr Štěpánek, který si v probíhající sezóně připsal neuvěřitelných 53 bodů za 22 gólů a 31 asistencí. Dalším velmi produktivním obráncem v sestavě Plamenů je Luboš Kunstmuller se 7 góly a 21 asistencemi. Starosti bude pelhřimovským obráncům dělat také David Vítek s 13 góly a 9 asistencemi.

Ve vzájemných zápasech je o krok napřed tým z východu Vysočiny. První utkání sehráli v září oba týmy na ledě Plamenů, které domácí ovládli 5:2. Ani odveta na domácím ledě svěřencům trenéra Dvořáka nevyšla, po těsném boji a sporné brance zvítězili hosté 6:4. Ve třetím vzájemném duelu se karta obrátila, Pelhřimov si vybojoval náskok 4:1, který udržel a zvítězil těsně 4:3. Ve středečním střetnutí budou favoritem hosté ze Žďáru nad Sázavou. Žďár nad Sázavou může v případě výhry smazat bodový náskok Havlíčkova Brodu na prvním místě a ztrácet pouze jediný bod na první pozici. Také Pelhřimov potřebuje uhrát co nejvyšší počet bodů, který by mohl Medvědy posunout v případě zaváhání David Servisu na příčku zajišťující účast v play-off. Který tým nakonec odejde z derby Vysočiny jako vítězný, se dozvíme zítra krátce po dvacáté hodině.

Daniel Lhotský