HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Velmi důležitý je týmový výkon, tvrdí Martin Vysloužil


Do Pelhřimova přijel tradiční rival z Tábora s cílem přerušit sérii porážek. To se mu ovšem nepovedlo, Lední Medvědi jasně ovládli první i druhou třetinu a vybudovali si pětigólový náskok. I přes tři vstřelené góly nakonec Tábor podlehl Pelhřimovu v poměru 6:3. Utkání zhodnotil Martin Vysloužil.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 6:3

Vraťme se před začátek utkání. Věnovali jste mu větší pozornost, když se jednalo o derby, nebo jste k němu přistupovali jako ke každému jinému zápasu?

Říkali jsme si, že musíme navázat na předchozí výkony z minulých zápasů, protože nám to přineslo úspěch. Šli jsme aktivně po soupeřových obráncích, abychom vybojovali puky, chtěli jsme jít aktivně do brány, což se nám v prvních dvou třetinách povedlo a díky tomu jsme si vybojovali komfortní náskok.

Skóre zápasu jste otevíral vy, popíšete nám stručně tu gólovou situaci?

Soupeř protečoval puk na svého obránce, ten jej vyvážel do obranného pásma. Já jsem mu pouze nadzvedl hokejku, on to nečekal, se štěstím jsem vystřelil z otočky a padlo to k tyčce.

První třetinu jste jasně ovládli, ve druhé třetině jste také dominovali, pak ale přišla 47. minuta a vy jste inkasovali dva rychlé góly. Co se stalo?

Předtím jsme tam měli nějaké šance, které jsme nedali, pak soupeř náhodně nahodil puk před bránu a dali jsme si vlastní gól. Trochu to s námi zatřáslo, ale řekli jsme si, že musíme hrát stejně aktivně. Samozřejmě to v podvědomí hráčů zůstalo, stáhli jsme se více do obrany, snažili jsme se kontrolovat puk a myslím si, že jsme závěr nakonec zvládli.

Kompletně jste dnes předvedli skvělý týmový výkon doplněný perfektními výkony individualit. Co udělat pro to, abyste na dnešní skvělý výkon navázali, aby se nejednalo o výjimečnou situaci, a abyste se bezpečně dostali do play-off, případně postoupili?

Jak jsem již říkal, velmi důležitý je týmový výkon, aby všichni makali na sto procent, abychom plnili, co si řekneme. Důležitý je také gólman, který dnes vychytal spoustu šancí. On drží a my vždy nějaké ty góly dáme.

Daniel Lhotský