HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.12.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Další bitva o druholigové body - k Bělé míří Klatovy


20. kolo druhé hokejové ligy nabídne souboj domácích Ledních Medvědů s Klatovy. Zimní stadion u Bělé tedy uvidí souboj ze spodní poloviny druholigové tabulky a domácí hokejisté se budou snažit získat důležité body pro kontakt s klidnějšími vodami druholigové skupiny Střed. Utkání se odehraje v sobotu 9.prosince a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - KLT 4:6

SHC Klatovy

Letošní sezónu začali klatovští hokejisté pravidelným střídáním úspěchů a neúspěchů, kdy po vyhraném zápase vždy následovala porážka. Takhle to platilo až do 8.kola, kdy svěřenci trenéra Vostřáka zvítězili ve dvou zápasech po sobě. Tím bylo nastartováno bodově nejhojnější období Klatov v této sezóně, kdy mezi 7. a 11. kolem našly Klatovy jen jednou přemožitele. Za zmínku z tohoto období určitě stojí divoké vítězství Klatov na nymburském ledě v poměru 8:6. Ale pak jako když utne. Klatovy následujících osm zápasů prohrály a následoval pozvolný pád tabulkou. Zvlášť porážka 1:8 na ledě Písku byla více než citelná a porážka 4:5 po prodloužení na ledě českobudějovického David Servisu byla, i přes jednobodový zisk rovněž pro klatovské hráče zklamáním, Západočeši totiž přišli v daném zápase o čtyřbrankový náskok. Poslední utkání Klatov ale sérii neúspěchů dočasně přerušilo, do Klatov přijel Nymburk a k Labi putovala porážka 3:5. Klatovy se nachází na šestém místě druholigové tabulky skupiny Střed se čtyřiadvaceti body, devátý Pelhřimov má na svého sobotního soupeře devítibodové manko.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně

Oba soupeři se letos již dvakrát střetli o druholigové body a zatím mají navrch domácí týmy. Nejeden pelhřimovský fanoušek doufá, že toto pravidlo zítra nebude porušeno. Nejprve přivítal Pelhřimov hosty z Klatov v rámci 2.kola a zápas se Ledním Medvědům vydařil na výbornou - ti měli velkou část utkání plně pod kontrolou a trpělivě budovali náskok, který se zastavil až na skóre 6:2. Nejvíce se v tomto zápase dařilo tradičním pelhřimovským oporám - Miroslavu Kopicovi (2+1) a Tomáši Plachému (1+2). Odveta se hrála na západě Čech v rámci 11.kola. Po vyrovnané první třetině přišla - pro Lední Medvědy nevydařená prostřední pasáž hry a i když hosté mocně dotahovali skóre ve třetí třetině, na body to nestačilo. Klatovy doma vybojovaly vítězství nad Pelhřimovem v poměru 5:4.

Sestavy z posledního utkání

Šoustal (Urban) – Kasalý D., Kalenda, Port, Pospíchal, Kohút, Linhart, Rudy, Vysloužil, Votápek, Kopic, Hadrava Martin, Kasalý F., Čermák, Kaminsky, Šulák, Oščádal, Vrátný.
Sochůrek (Rückl) – Walter, Houfek, Polívka, Marcel, Hlaváček, Kokoška, Tulačka, Vavřička, Uhlík, Topinka, Vracovský, Leština, Macháček, Vlček, Tupý, Pacanda, Rubner.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: Hockey club Klatovy

Adresa: Zimní stadion Klatovy, Nerudova 721, 339 01 Klatovy

Internetové stránky: www.hc-klatovy.cz
E–mail: simekvaclav@seznam.cz

Rok založení klubu: 1928

Klubové barvy: červená a bílá
Kapacita stadionu: 3 250 míst

Předseda a jednatel klubu: Václav Šimek

Trenér: Pavel Vostřák

Další zápasy 20. kola druholigové skupiny Střed:

Ned Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou

BK Havlíčkův Brod - HC Moravské Budějovice 2005

IHC Písek - HC Tábor

HC David Servis České Budějovice - SC Kolín

Pavel Blažek