HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.10.2017 | Jakub Forejt | A-tým

Medvědy čeká další souboj. Do Pelhřimova přijíždí Písek


Již tuto sobotu 7. října je na plánu v pořadí sedmé kolo druhé hokejové ligy. Pelhřimov v tomto kole na svém ledě přivítá jihočeský Písek. Bude se jednat o velmi důležité utkání, jelikož soupeře v tabulce dělí pouhý bod. Písek je na posledním místě se čtyřmi body a Medvědi jsou pouze o příčku výše. Utkání u řeky Bělé bude zahájeno v 18:00 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 2:5

Loňskou sezonu Písek neprožil zrovna v optimální pohodě. Ikdyž zpočátku sezony to vypadalo nadějně a jihočeský celek vyhrával jeden zápas za druhým, prostřední a závěrečná část sezony se nesla přesně v opačném duchu. Hokejisté Písku nakonec skončili na osmém místě se ziskem 37 bodů a v osmifinále se střetli s pražskou Kobrou. Té nakonec podlehli 4:2 na zápasy.

Na letošní sezonu si Písek naplánoval přesně 10 přípravných utkání. Pro tyto zápasy si připravil soupeře z Českých Budějovic, David Servisu, Havlíčkova Brodu, Strakonic, Radomyšle, Milevska a Deggendorfu. Jihočeskému celku se nakonec povedlo vyhrát 4 z těchto utkání, a tak měla předsezonní příprava spíše zápornou bilanci.

Tuto sezonu začal Písek přesně jako skončil tu minulou. Zatím se krčí na posledním místě, kdy se mu podařilo získat pouhé čtyři body z šesti utkání. Nejprve hráli jihočeši doma s Moravskými Budějovicemi. Toto utkání nakonec museli rozhodovat až samostatné nájezdy, které se více povedly hostujícímu celku. Poté se hrálo opět na píseckém ledě, kam přijel Tábor. Tento zápas proběhl vcelku hladce, když Kohouti zvítězili 6:0. Další utkání se odehrálo na klatovském ledě, odkud si Písek nedokázal odvést žádné body, když prohrál 5:2, stejně jako v následujícím domácím utkání se Žďárem nad Sázavou (4:7). Poprvé zvítězit se Písku nepovedlo ani v pátém kole, kdy jeli na led Kolína, kde prohráli těsně 3:1. V posledním odehraném utkání ale již bylo vše jinak. Na jihočeský led přijel soupeř z Nymburku a po vyrovnaném utkání, které se Písku nakonec povedlo otočit, vyhráli jihočeši poprvé v sezoně 4:3.

V píseckém brankovišti se v dosavadním průběhu sezony vystřídali tři brankáři. Nejvíce utkání (3) odchytal Jonáš Štekr. Tento brankář má také nejnižší průměr obdržených branek ze všech tří golmanů (4,22). Druhým brankářem je osmnáctiletý Richard Kříž, který odchytal dva zápasy s průměrem 5,5 obdržených branek na zápas. Třetím brankářem, který se na jeden zápas podíval do písecké branky, je Ondřej Bláha, který má průměr 6 branek na zápas.

Mezi obránci je zatím nejproduktivnějším mužem Vladimír Hanus. Za 6 zápasů dokázal vstřelit 1 branku a k tomu přidal 3 asistence. Druhým obráncem je Milan Hřebíček, ten dokázal za 6 utkání taktéž vstřelit 1 branku a k ní přidal 1 nahrávku. Dalším defenzivním hráčem, kterému se povedlo získat 2 body (0+2) je dvaadvacetiletý Aleš Suda.

Mezi útočníky je nejproduktivnější David Ciboch. Tento třiadvacetiletý hráč dokázal v pěti zápasech posbírat 5 bodů za 3 vstřelené branky a 2 asistence. Hned za ním následuje Martin Koupal. Ten si za stejný počet zápasů připsal 4 body za 1 gól a 3 asistence. Poté následují dva hráči se shodným počtem bodů. Jan Sýbek si za 5 zápasů 3 body za 3 asistence a Jan Polata získal v 6 zápasech taktéž 3 body za 1 vstřelenou branku a 2 asistence.

Jak dopadne utkání mezi předposledním a posledním celkem druholigové skupiny se dozvíme již zítra krátce po 20. hodině.

Jakub Forejt