HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Souboj nováčků už ve druhém kole. K Bělé míří Jindřichův Hradec


Druhý tým pelhřimovských Ledních Medvědů se 28. září chystá na svůj první domácí zápas v krajské lize. Protivníkem mu bude Jindřichův Hradec, který nahradil pro tuto sezonu Slavoj Žirovnici. Rezervě se první soutěžní duel vůbec nepovedl, když proti Radomyšli prohrál 2:14. Šanci na reparát budou mít Šádovi svěřenci během svátečního odpoledne.

Tento článek patří k zápasu LMB - VAJ 3:15

Jindřichův Hradec platí za tradiční český klub. Poslední sezony však trávil jen v suterénu druhé ligy. Loni dokonce bojoval v baráži o udržení, kde skončil za Technikou Brno, která však paradoxně do letošního ročníku ve třetí nejvyšší lize nezasáhne. Hradec měl finanční problémy a navíc se ve městě vyskytly dva subjekty, KLH Vajgar a HC Střelci, které řešily potíže s pohybem dětí z jednoho klubu do druhého. A jelikož se vedení obou mužstev včas nedohodla, nebyla podána přihláška do druhé ligy.

Nastalá situace vyústila ve vznik HC Vajgar, jenž nahradil Žirovnici, která však s Vajgarem úzce spolupracuje. Kostra mužstva se skládá z odchovanců KLH, kteří však nastupovali právě za Slavoj. Kádr pak doplnili i hráči z loňského Vajgaru jako například bývalý pelhřimovský útočník Oto Lazorišák, Tomáš Tržil nebo Robert Procházka.

První kolo odehrál Vajgar proti rezervnímu týmu Tábora. Ačkoli po první dvacetiminutovce vedl po gólech Gurky a Lazorišáka o dvě branky, Kohouti ve zbytku utkání převrátili misky vah na svou stranu, čímž si za vítězství 3:2 připsali první tři body. Zpočátku jsme hosty téměř k ničemu nepustili. V druhé třetině jsme zahodili tři čisté šance, naopak soupeř dal náhodný gól a srovnal z přesilovky. My jsme ztvrdli, přestali bruslit a to nám prohrálo zápas,“ nechal se slyšet pro portál Jihočeský hokej vedoucí jindřichohradeckého mužstva Jiří Skořepa.

Také Pelhřimov svůj první zápas prohrál, ovšem na rozdíl od těsného výsledku Hradce s Táborem si Lední Medvědi odvezl ze souboje s Radomyšlí debakl 2:14. „V závěru týdne jsem začal počítat omluvenky. K zápasu cestovalo jedenáct hráčů a gólman. Byla to hra kočky s myší. Teprve se učíme dospělému hokeji,“ sdělil taktéž pro web jchokej.cz trenér Pelhřimovských Radek Šáda.

Po úvodním seznámení s krajskou soutěží se tak oba nováčci střetnou již ve druhém kole. Zápas začíná v 17:45 a připraven bude i onlajn přenos.

Tomáš Bečka