HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.02.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Řisuty by byly přijatelným soupeřem


Spasitelem Spartaku se ve Slaném stal útočník Vojtěch Němec. Řisutům vstřelil dva góly, v pořadí ten druhý měl punc vítězné trefy.

Tento článek patří k zápasu RIS - PEL 2:4

Vyhráli jste, ale jako tým s předvedenou hrou asi spokojeni nejste?

Úplně podle našich představ jsme opravdu nehráli, ale na to teď nemůžeme brát ohled. My musíme hrát tak, abychom získávali body, protože chceme jít do play off z co nejlepší pozice. Spadli nám tam čtyři góly, získali jsme tři body, takže co můžeme chtít víc.

Po dvou třetinách jste vedli 2:0 a ačkoliv se nedá říci, že byste zápas kontrolavali, měli jste to hodně dobře rozehrané. Ve třetí třetině jste si to hodně zkomplikovali, na chvíli jste dovolili soupeři vyrovnat. Kde vidíte příčinu?

Celou sezónu moc dobře víme, že hra směrem dozadu. V útočné fázi jsme výborní, máme v tomto směru možná nejlepší mančaft v soutěži, jenže bránit neumíme. Chtěli jsme to zavřít, pohlídat si výsledek obrannou hrou, jenže se nám to nepovedlo. Je štěstí, že jsme se hned v následujícím střídání dostali znovu do vedení.

Dal jste dva góly, takže asi budete spokojen se střeleckou produktivitou, která těší i z toho důvodu, že si na vás pro play off vzpomněl Havlíčkův Brod. . .

Jsem hrozně rád, že mi to tam padá a že si držím výkonnost minimálně na stejné úrovni, jako když jsem hrál za Brod. Věřím, že se dostanu do ještě větší pohody a že an mě Brod nezapomene. Tím ale nechci říci, že pohrdám Pelhřimovem. Naopak. Jsem zde spokojen a snažím se v dresu Spartaku podávat ty nejlepší možné výkony.

Někteří hráči, kteří poslední dobou okusili zároveň i první ligu, mluví o únavě. Jak jste na tom vy?

Nemám být z čeho unaven. Sice v letošní sezóně nemohu těžit z kvalitní letní přípravy, ale za Brod jsem hrál jen jednou – v pondělí.

Řisuty jsou jedním ze soupeřů, se kterým se Spartak nejpravděpodobněji potká v prvním kole play off. Seděl by vám tento protivník?

Když porovnám Jablonec, Děčín a Řisuty, musím je považovat za nejpřijatelnějšího soupeře. V Jablonci to znám, je tam dobrý tým a navíc to jejich malé kluziště. Děčín to je skvělý mančaft, který je navíc hodně dlouho pohromadě.

Kamil Vaněk - Deník