HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.03.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Nezasloužili jsme si vypadnout po čtyřech zápasech, říká Dvořák


Smutek a zklamání. Tak definoval trenér Jan Dvořák náladu v kabině po posledním osmifinálovém zápase s Klatovy. Není divu. I přes srdnaté výkony neuhrál Pelhřimov v sérii ani jedno vítězství a se sezonou se loučí s deseti prohranými zápasy v řadě. I přes to, že Klatovy byly papírovým favoritem série, dle hlavního lodivoda si jeho svěřenci alespoň jedno vítězství zasloužili.

Jaké by bylo hodnocení posledního osmifinálového utkání?

Utkání se hodnotí těžce. Chtěli jsme ho vyhrát a sérii prodloužit, ale i přes snahu jsme bohužel opět prohráli. V první třetině jsme měli dát více branek, opět jsme naráželi na výborně chytajícího gólmana Klatov. Poté se projevila síla soupeře v útoku, který znovu proměnil své šance. Myslím, že skóre opět neodpovídalo průběhu zápasu.

Jak to vypadlo v kabině po skončení zápasu a vlastně celé sezony?

V kabině zavládl smutek a zklamaní, protože jsme v každém zápase podali dobrý výkon a vždy to rozhodla nějaká maličkost. Hráči chtěli, ale bohužel nám chybělo štěstí.

Klatovy byly silným soupeřem. V čem spočívala jejich největší síla?

Jejich síla byla velká. Měli skvěle chytajícího gólmana, výborně bruslili a v zápasech vždy mnohokrát vystřelili na bránu. Byli to mladí hráči, kteří můžou za rok za dva hrát v extralize.

Dá se v této sérii ukázat na jeden bod, jeden moment, ve kterém se osmifinále zlomilo ve prospěch Klatov?

V každém utkání se našlo něco, co ten zápas zlomilo. V prvním zápase to byl gól na 5:4, který padl těsně před druhou přestávkou, ve druhém utkání nám chybělo štěstí v nájezdech, kdy jsme nastřelili dvě tyčky a jeden puk zůstal pod betonem. Třetí zápas ovlivnil rozhodčí a v posledním duelu nás trápili neproměněné šance v úvodní třetině.

Převládá po vyřazení zklamání, nebo spíše smíření, že soupeř byl lepší? Nebo obojí?

Určitě zklamaní, protože jsme si nezasloužili vypadnout ve čtyřech zápasech. Měli jsme nějaký zápas určitě uhrát. Ale nezbyde nám než se s tím smířit a popřát soupeři, ať se jim daří.

Včetně play-off jste prohráli deset zápasů v řadě, když jste naposledy zvítězili na konci ledna. Čemu to přičítat?

Série deseti porážek je v hodnocení sezóny určitě velkým zklamáním. Možná kdybychom před koncem základní části nějaký zápas vyhráli, šli bychom do play-off s lepší náladou. Bohužel po Vánocích přišla krize zapříčiněna zraněními a rozsáhlou marodkou. Hráli jsme na deset hráčů a kádr jsme doplňovali hokejisty z juniorky. Musíme se z toho do budoucna poučit.

Mohl bys na závěr zhodnotit celou sezonu, ať z týmového pohledu i co se týče tvých osobních pocitů?

Pro mě je to velké zklamání. Myslím si, že jsme v tabulce měli hrát kolem pátého místa. Mrzí mě, že jsme prohrávali doma a hlavně s týmy, které skončili pod námi. Naopak jsme ale dokázali odehrát výborné zápasy s manšafty, jež skončily nahoře, což je určitě pozitivní. Musíme si teď sezónu vyhodnotit a připravit se na tu další.

Tomáš Bečka